← Terug naar overzicht

Interview met onze blogger Eline

Eline Eindhoven-Studentenstad

Wist je dat we inmiddels 20 bloggers hebben schrijven voor verschillende studentensteden in Nederland? Omdat we heel blij met hen zijn, besloten we ze een aantal vragen te stellen over wie ze zijn, sinds wanneer ze super toffe content schrijven én vertellen ze jou hun favo hotspot in hun studentenstad! Vandaag spreken we met Eline, die nu anderhalf jaar schrijft voor Eindhoven-Studentenstad.

Wil je wat over jezelf vertellen? Wie ben je, waar woon je, waar en wat studeer je?

Mijn naam is Eline en ik ben een fanatiek Eindhovenaar. Ik studeer op dit moment af aan de AD PEP, oftewel als pedagogisch educatief professional. Hiervoor heb ik vier jaar aan de Pabo gestudeerd maar kwam toch tot de conclusie dat dit niet mijn pad is. Gelukkig zitten er nog veel meer leuke opleidingen in Eindhoven! Op dit moment woon ik weer thuis maar ben ik wel op zoek naar een eigen plekje zodra ik afstudeer over tien weken.

Je schrijft voor Eindhoven-Studentenstad. Sinds wanneer doe je dit en wat vind je het leuk aan het schrijven voor ons?

Pfoeh ik moest even terugkijken, maar ik schrijf nu anderhalf jaar voor Studentensteden. Ik heb eigenlijk altijd wel blogs geschreven maar om mijn verhalen als student hier te delen is natuurlijk extra leuk. Ik vind het zo leuk omdat ik steeds weer uitgedaagd wordt om te kijken wat er allemaal te doen is in Eindhoven. Er komen zo veel leuke dingen bij! Eindhoven is zich echt aan het ontwikkelen tot een top stad.

Welke blog vond jij het leukste om te schrijven en waarom?

Dit vind ik een hele moeilijke! Ik vond het heel leuk om te schrijven over het studentensportcentrum, omdat ik hier toch bijna vijf jaar aan het sporten ben. Het is iets waar ik heel gelukkig van wordt en waar ik hele leuke herinneringen heb gemaakt. Van stukgaan tijdens het springtouwen tot ontspannen in het zwembad.

Wat is jouw favoriete hotspot in jouw studentenstad?

Als echte foodie van Eindhoven, vandaar mijn Instagram-account Foodies Eindhoven, ben ik natuurlijk super enthousiast over alle hotspots. Ik denk dat ik dan toch voor Down Town Gourmet Market ga omdat je hier iedere keer weer iets anders kunt nemen. Ik heb namelijk altijd keuzestress, haha. Toch is het Koffiehuisje ook een heel fijn plekje om lekker te genieten van het zonnetje of Viola’s patisserie als je echt wilt uitpakken voor een verjaardag.

Welke plek is dé plek om te studeren in jouw studentenstad?

De bibliotheek vind ik vaak zo ontzettend druk! Dan ga ik liever bij DENF (onder de bieb) zitten of Zwart Wit (Victoria Park). Lekker een flat white erbij met een goed muziekje op de achtergrond, dan kan ik echt meters maken. Als ik echt wil dat het stil is ga ik ook wel eens bij het Metaforum zitten. Ook als Fontys student kun je daar gewoon gaan studeren. Dan heb je net een andere vibe om je heen. Tussen al die hardwerkende studenten moet je wel in plaats van koffie drinken.

Welke insiders studententip heb jij voor andere studenten in jouw studentenstad?

Als je je echt meteen een local wilt voelen kun je op zoek gaan naar Bean Brothers op de Bergstraat. Het is echt een verstopte koffiezaak waar ze ook hele toffe barista workshops geven. Doordat het zo goed verstopt zit is het echt een plekje van jezelf, superleuk!

Wil je meer blogs van Eline lezen? Dat kan via haar eigen pagina waar je al haar geschreven blogs kunt vinden.

Lijkt het jou ook leuk om te schrijven voor Eindhoven-Studentenstad? Stuur ons een proefblog en we nemen gauw contact met je op!

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Eindhoven Studentenstad!

Junior Content Creator worden

Meer studentennieuws

winter snow cold
Abonneren op