← Terug naar overzicht

Budget DIY's om je studentenkamer op te vrolijken

Je studentenkamer is een plek waar je je meteen thuis wilt voelen zodra je binnen stapt. Alle bewoners hebben hun sporen achtergelaten waardoor het misschien niet altijd even gezellig is. Met deze tips en DIY’s tover je je kamer om tot jouw paleisje.

Likje verf

Natuurlijk is dit het allermakkelijkste om te doen. Ga naar de Gamma of de Kwamtum en scoor verf in de aanbieding! Nu we toch heel langzaam richting het voorjaar gaan zijn frisse kleuren heel erg fijn. Heb je iets minder te besteden? Verf dan eens één muur of haal krijtbordverf bij de HEMA. Zo heb je toch een nieuwe look.

Planten aan de muur

Heb jij een mooie Monstera plant of een andere plant met mooie bladeren? Laat de bladeren mooi drogen en dan heb jij mooi de tijd om een fotolijstje of posterframe te kopen. Hierdoor kun je je planten op een supergave manier terug laten komen in jouw studentenkamer, vooral als je een kleine kamer hebt en eigenlijk geen plek hebt voor grote planten. Zo is je geliefde plant toch een beetje bij je! 

Leer breien

Dit klinkt misschien super suf en oma-achtig, maar het is stiekem best wel ontspannend. Haal mooie wol bij de Zeeman en ga lekker aan de slag. Binnen no time kun jij een hele mooie deken voor jezelf breien. Pas wel op want voor je het weet willen je andere huisgenoten ook een mooie deken van je.

Mini terrarium

Om in de plantensfeer te blijven, is het ook heel leuk om een mini terrarium te maken in een glazen bak of zelfs vissenkom. Je hebt wat aarde of mooie stenen nodig en natuurlijk plantjes van het tuincentrum of de Ikea. Zet ze mooi bij elkaar en leg de stenen erop of ertussen. Hierdoor heb je eigenlijk een mini tuintje!

Kaarsjes

In de winter is er niets fijner dan ’s avonds kaarsjes aansteken op de bank. Ga los met oude jampotten en pindakaaspotten. Versier ze met een lintje of teken er met een krijtbordstift leuke huisjes of sneeuwvlokken op. Je kunt zelfs de randjes van de waxinelichtjes door de glitters heen rollen. Zo krijg je een super schattig effect!

Al deze DIY’s zijn eigenlijk super simpel, maar geven je kamer wel een extraatje. Of zoek natuurlijk op Pinterest naar andere geweldige DIY’s waar je je helemaal bij kunt uitleven.

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Eindhoven Studentenstad!

Junior Content Creator worden

Meer studentennieuws

winter snow cold
Abonneren op