← Terug naar overzicht

Deze vier dingen zijn onmisbaar voor je scriptie

In februari beginnen de meeste studenten met hun afstudeerstage. In de eerste paar weken leer je meer over het bedrijf en in de weken erna ga je volop aan de slag met je scriptie. Hiervoor heb je paar dingen nodig om goed echt goed te kunnen werken. In deze blog lees je welke vijf dingen je echt nodig hebt voor je scriptie.

1. Laptop

Duhh! Je gaat natuurlijk niet op een typemachine werken ;). Maar een goede laptop is erg belangrijk, zeker tijdens je afstudeerperiode. Mijn laptop ging kapot toen ik bezig was met mijn scriptie en dat was echt geen pretje. Zorg er dus voor dat je een goede laptop hebt! Als hij rare dingen doet, dan zou ik voor de zekerheid iemand vragen om ernaar te kijken.

Heb je nog geen laptop of ben je op zoek naar een nieuwe? Via ons kan je korting krijgen op de Lenovo T-series. Zij hebben goede laptops voor studenten en ook voor dagelijks gebruik. Deze laptops kunnen zelfs zware programma’s, zoals Photoshop, aan. Met de code STUDENTENKORTINGNL krijg je korting op de website.

2. Studieboeken en oude scripties

Het is heel handig om je studieboeken te gebruiken om theorieën te zoeken en je standpunt te onderbouwen. Gebruik zelfs boeken uit je eerste jaar! In die boeken staan veel dingen duidelijk uitgelegd en dit kan je goed gebruiken tijdens het schrijven van je scriptie. Zeker omdat je vaak moet vermelden hoe je aan de informatie komt. Je kan je informatie ook halen uit oude scripties. Of je kan kijken welke bronnen oud-studenten hebben gebruikt voor hetzelfde onderwerp. Let wel op dat je de scriptie niet als bron noteert! Dit wordt zeker afgekeurd. Zet dus de originele bron neer (en lees deze ook!)

3. Een goede planning

Maak voor jezelf een planning en houd je er ook aan! Op de lange termijn helpt dit heel erg bij het schrijven van je scripte. Een to-do lijstje per dag of week is erg handig. Als je een planning per week maakt, dan schrijf je een paar onderdelen op die je in die week gedaan wilt hebben. Je kunt dan wat flexibeler je dagen indelen. Een planning per dag is goed voor studenten die meer houvast nodig hebben. Zorg ook altijd dat je planning niet tot de deadline loopt, maar zorg dat je bijvoorbeeld de laatste week voor de deadline vrijhoudt. Als er dan iets onverwachts gebeurt, waardoor je je niet aan de planning kan houden, heb je aan het einde van de rit nog ruim de tijd om dit goed te maken. Het is ook handig om je zoveel mogelijk aan tussentijdse deadlines te houden. Dit kan je dan weer bespreken met je begeleiders en met hun feedback weet je of je op de goede weg zit en kan je weer verder. Het voelt ook echt lekker om dingen van je lijstje af te strepen ;)!

4. Juiste omgeving om te werken

Jouw werkplek is ook belangrijk bij het schrijven van je scriptie. Thuis kan je sneller afgeleid worden. Je blijft misschien langer dan gepland in je bed liggen of gaat toch maar even televisiekijken. Je kan ook met het bedrijf afspreken dat je daar een of twee dagen gaat zitten om te werken. Dan ben je toch twee volle werkdagen bezig en dan kan je ook nog veel dingen doen. Je kan ook naar de hogeschool of uni gaan en in het mediacentrum of in de bibliotheek zitten. Het is in elk geval belangrijk dat je je goed kan concentreren en waar dat is verschilt weer voor iedereen. Terwijl de een heerlijk in een koffiezaakje kan werken, is het voor de ander misschien niet rustig genoeg om te werken.

Ik hoop dat deze tips jou helpen! Wil je meer tips over scripties? Lees dan de blog Een begin maken aan je scriptie.

Meer studentennieuws

handig voor studenten
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Eindhoven Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden