← Terug naar overzicht

Goed voorbereiden op jouw tentamens

Of je nou bijna tentamens hebt of pas over weken aan de bak moet: een goede voorbereiding is het halve werk. In dit blogje geef ik je een aantal tips om je voor te bereiden op je tentamens. Hierdoor stress je minder en kan je met een gerust hart jouw tentamens maken. 

Maand(en) voor het tentamen

Op tijd beginnen is iedereen zijn streven, maar soms oh zo lastig... Ben je toch op tijd begonnen? Good job! Let’s get started. Aangezien je op tijd bent begonnen, is het allereerst handig om een overzicht te maken. Wanneer je een overzicht hebt, kan je vervolgens aan de slag met het maken van een planning. Dit kan je oldschool met een agenda doen, maar ook overzichtelijk maken met Trello! Dit is een superhandige online tool die helpt om jouw planning visueel inzichtelijk te maken. Plan de stof verspreid in en maak ook een planning om de stof te herhalen. Vooral handig als je veel met je laptop werkt. Als je nog geen laptop hebt, dan je via ons korting krijgen met de code STUDENTENKORTINGNL bij Lenovo! 

TIP: Ga flexwerken! Een andere omgeving kan superinspirerend werken. Zoek een lokaal koffiezaakje op en trakteer jezelf op een overheerlijke latte en let’s get studying!

Een week voor het tentamen

Het tentamen komt nu echt in zicht… Hoe kan je nu de stof die je tot nu toe hebt geleerd het beste testen? Oefententamens zijn een goede manier om de stof die je tot nu toe hebt doorgenomen te oefenen. Merk je dat een bepaald onderwerp nog lastig is? Plan in Trello extra tijd in om dit onderwerp te herhalen. Als je tijdens het maken van de oefenopgaven merkt dat je een onderwerp lastig vindt, dan herhaal je de stof van dit onderwerp nog eens. Reserveer telkens een halve dag voor oefententamens en de andere helft voor het herhalen van je stof. Zo heb je wat afwisselen en zit je niet constant met je neus in de boeken.

Een dag voor het tentamen

De afgelopen tijd heb je (hopelijk) hard geleerd! Alle leerstof zit nu (als het goed is) in je hoofd. Het is daarom belangrijk genoeg rust te nemen voor het tentamen en je gedachten ook even op wat anders te richten, zodat je kan ontspannen. Misschien twijfel je of je de stof genoeg beheerst, maar vertrouw op je eigen brains... You’ve got this!

De avond voor het tentamen

Ga niet te lang door met studeren! Als je te lang doorgaat raak je daar alleen maar meer gestresst van. Hierdoor kan je waarschijnlijk niet goed slapen en dan ben je ook niet meer goed uitgerust voor je tentamen. Wil je meer tips over hoe je je het beste kan voorbereiden op je tentamens? Lees dan de blog: Zo bereid je je voor op tentamens.

TIP: Het is ook belangrijk om tussendoor een beetje te ontspannen! Kijk lekker een serie op Netflix op je laptop, ga een uurtje sporten of ga even een kopje koffie drinken met iemand. 

Meer studentennieuws

handig voor studenten
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Eindhoven Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden