← Terug naar overzicht

Goed bijverdienen naast je studie doe je zo!

Retail Temper Studentenmarketing

Het nieuwe jaar is van start gegaan en bij een nieuw jaar horen ook goede voornemens. Misschien wil je gezonder gaan leven, wat vaker je telefoon opzij leggen en een boek lezen. Óf misschien wordt 2019 het jaar waarin jij je stomme bijbaantje vervangt voor een leuke bijbaan. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want de perfecte bijbanen voor studenten liggen niet bepaald voor het oprapen. Gelukkig weet ik hoe je die perfecte baan wél gaat vinden!

De juiste balans tussen studie en baan

Een bijbaan is nodig, maar je studie moet er niet onder gaan lijden, dus het moet een baan zijn met flexibele uren. Dan kun je in de week voor je tentamen wat minder werken, en aan de start van een nieuwe periode juist wat meer. Maar in welke branche? Veel studenten werken in de horeca, maar het zou zomaar kunnen dat de horeca niet helemaal bij jou past, je niet in de avond kan werken vanwege avondcolleges of dat je dan gewoon liever op de bank hangt.

Werken in de retail

Werken in de retail is steeds meer een ding aan het worden onder studenten. Vaak werk je overdag. Je bent in de avond vrij en het verdient goed. Je staat in de winkel, waardoor je veel nieuwe mensen ontmoet. Als je normaal gesproken bij een winkel werkt, wordt er van je verwacht dat je de koopavonden en het weekend komt werken. Maar we kunnen ons voorstellen dat je daar niet altijd op zit te wachten. Dat kan! Via Temper kun je als freelancer aan de slag bij kledingwinkels bij jou in de buurt! Je kunt via de website aangeven waar, wanneer en tegen welk tarief je wilt werken. Dus komt er een tentamenweek aan? Dan werk je gewoon een weekje niet. Het kan allemaal! 

Hoe werkt het?

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je weten hoe het werkt? Heel simpel. Je maakt een account aan bij Temper, kiest een leuke klus en meldt je aan. Ben jij geselecteerd door de opdrachtgever, dan heb je officieel je eerste klus! Eenmaal thuis geef je je werktijden aan en hoe lang je pauze hebt gehad. De opdrachtgever controleert deze uren en geeft zijn akkoord. Wil je gelijk betaald worden? Dan kun je kiezen om binnen drie werkdagen uitbetaald te worden. Je kunt Temper een keer uitproberen voordat je besluit om freelancer te worden, handig! 

Vond je het leuk? Word dan freelancer!

Vond je het nou heel leuk en zou je dit graag nog een keer doen? Dan is het tijd om ondernemer te worden! Hiervoor heb je een btw-nummer nodig, Temper helpt je bij het aanvragen hiervan. Als freelancer ben je zelf verantwoordelijk voor het doen van je aangifte ieder kwartaal, hier heeft Temper een handige tool voor. Heb je tijdens het ondernemen vragen, dan kun je altijd terecht bij Temper! Ik vind het een super toffe manier om geld te verdienen tijdens je studie. Je verdient goed, je kunt zelf je uren indelen waardoor je je vrijheid behoudt én je wordt ondernemer.

Meer studentennieuws

Borrelplank
handig voor studenten
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Eindhoven Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden