← Terug naar overzicht

Wat te doen bij het Studentensportcentrum in Eindhoven?

Wist jij dat je als student in Eindhoven heel goedkoop kunt sporten? Een sportschool voor alleen studenten? Ik vertel je wat je er allemaal kunt doen en waarom jij je nu nog moet inschrijven!

Voor wie?

Het Studentensportcentrum (SSC) is voor alle studenten van de Fontys en TU Eindhoven. Het enige wat je hoeft te doen is het bewijs van je inschrijving te laten zien en dan kun je een jaar lang sporten vanaf 90 euro per jaar! Omgerekend is dat nog minder dan 10 euro per maand. Daar worden volgens mij alle studenten blij van. Net afgestudeerd? Ook alumni kunnen gewoon voor een fijne prijs blijven sporten. Zo hoef je niet meteen doei te zeggen tegen je sportcarrière.

Wat is er allemaal te doen?

Binnen het SSC zijn er 70 verschillende sporten die je kunt beoefenen; cursussen die je kunt volgen en verschillende fitnesszalen. Zowel binnen als buiten is er van alles te doen. Binnen kun je deelnemen aan een van de vele groepslessen: zumba, yoga, body pump, grit, aqua hit, hiit en ga zo maar door. Buiten zijn er verschillende tennisbanen, bootcamp lessen, voetbalvelden en een atletiekbaan. Je kunt het zo gek niet bedenken en je kunt het vinden. Zo zijn er zelfs cursussen zweefvliegen!

Sportverenigingen

Heb je zelf de motivatie niet om te gaan sporten en mis je de gezelligheid in de gym? Meld je dan aan bij een van de 40 studentensportverenigingen. Ze doen mee op allerlei verschillende niveaus: gewoon voor de lol of op wereldniveau. Natuurlijk ligt er ook een kans om nieuwe bestuurservaring op te doen of om nieuwe mensen te leren kennen en te genieten van alles wat het studentenleven te bieden heeft. Natuurlijk wel met een sportief tintje, want die biertjes moeten er ook weer afgetraind worden!

Meer dan alleen een sportschool

Het is niet alleen maar een sportschool waar je heen gaat, doucht en snel naar huis fietst. Het is een plek waar je kunt blijven hangen. Zo heeft de sportkantine hele fijne prijzen en hebben ze zelfs een zonnebank waar je lekker onder kunt gaan liggen. Ook zijn er comedy- en salsa-avonden, waarop je medestudenten kunt ontmoeten en het ijs kunt breken.

Ben je al overtuigd? Meld je dan nu aan en zeg nee tegen die overbodige studentekilo’s. Ben je iemand die liever thuis een paar sportoefeningen doet? Lees dan onze blog: Leuskte sportoefeningen voor thuis.

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Wordt dan Junior Content Creator bij Eindhoven Studentenstad!

Junior Content Creator worden

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

Abonneren op