← Terug naar overzicht

Gezond uiteten met een studentenbudget

Wij studenten houden wel van  uiteten, maar natuurlijk hebben we wel onze beperkingen in ons budget. Gelukkig heeft Eindhoven heel veel leuke en gezonde opties!

Ontbijt / lunch in Eindhoven

The Happiness Café

Bij The Happiness Café hebben ze allerlei lekkere en gezonde dingen op het menu staan. Nu het herfst is, hebben ze een gloednieuw herfstmenu met onder andere mijn favoriet: de açaibowl. Ook zag ik vegan snicker pancakes en die moet ik gewoon gaan uitproberen!

Anne & Max

Dit is de nieuwste huiskamer van de stad. Bij Anne & Max op de Kleine Berg kun je heerlijk komen genieten van een lekker ontbijtje of lunch. Ook hebben ze hele lekkere shared opties, die je dus met je vrienden kunt delen. De sfeer is supervriendelijk en je wordt niet meteen weggekeken zodra je je eten op hebt. Ik vind hun smoothiebowl en ontbijtplank echt een dikke aanrader.

Bagels & Juice

Deze combinatie is natuurlijk ideaal. Een lekkere bagel met een frisse smoothie. Je kunt bij Bagel & Juice op twee locaties terecht, namelijk op de Kleine Berg en op Strijp-S. Een van mijn favorieten is de bagel met zalm, dat kan ook gewoon eigenlijk niet misgaan. Zit er iets op wat je niet zo lekker vind of wil je gewoon een extra portie avocado? Dat kan! Avocado moet namelijk gewoon overal extra op.

Dineren in Eindhoven

Happy Hour MOOD

Nu denken jullie misschien van: ''ja hallo, MOOD is hartstikke duur''. Maar jullie wisten misschien nog niet dat iedere zaterdag happy hour is! Dan kun je allerlei lekkere hapjes en sushi kiezen van een aangepaste kaart. Zo kunnen ook wij studenten genieten van al het lekkers wat Eveline Wu te bieden heeft! Naast MOOD in het centrum van Eindhoven, zit er nu ook een nieuwe vestiging op Strijp-S!

De Spijker

Bij De Spijker kun je heerlijk uit eten voor maar 15 euro voor drie gangen. Nu kun je het natuurlijk zelf wat gezonder maken door bijvoorbeeld te kiezen voor hun heerlijke courgettesoep en andere vegetarische opties. Zo voorkom je dat je heel veel vet naar binnen werkt, zoals bij de Fish & Chips. Je kunt het zelf zo gek maken als jij wilt.

De Burger

Nu denk je misschien: hamburgers gezond? Maar ze hebben dus heerlijke vega-opties die best nog wel gezond zijn! De Burger staat niet voor niets bekend om zijn geweldige burgers in Eindhoven, dus ze zijn zeker een bezoekje waard!

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Wordt dan Junior Content Creator bij Eindhoven Studentenstad!

Junior Content Creator worden

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

Abonneren op