← Terug naar overzicht

Dit moet je weten over zorgverzekeringen

Het duurt nog een paar maanden, maar voordat je het weet is het alweer 2019! Tijd voor nieuw werk, meer sporten, stoppen met roken, maar ook tijd om te kijken naar een nieuwe zorgverzekering. Misschien betaal je nu te veel of gebruik je dingen in je pakket helemaal niet. Met deze tips kan jij wellicht je nieuwe zorgverzekering kiezen.

Zorgverzekering is verplicht

Voor je 18e zit je nog in een pakket met je ouders. Maar na je 18e moet je zelf een zorgverzekering aanvragen. Sommige verzekeraars hebben een speciale verzekering voor studenten waarbij je minder betaalt of je krijgt extra dingen in je pakket. Het is voor een student belangrijk om een zorgverzekering te kiezen die niet duur is, maar wel een goede dekking biedt. Als je geen speciale verzekering voor studenten neemt, dan is een basisverzekering een alternatief. Als je een aanvullende verzekering erbij neemt, dan betaal je extra per maand. Er zijn bijvoorbeeld aanvullende verzekeringen voor de tandarts, fysiotherapie, brillen en lenzen.

Welke zorgverzekering moet ik nemen?

Het is altijd lastig om een zorgverzekering te kiezen. Gelukkig hebben we het internet! Je kan namelijk zorgverzekeringen vergelijken. Je krijgt dan een overzicht te zien met de zorgverzekeraars in Nederland en wat hun prijzen zijn. Daarnaast kan je ook zien welke zorgverleners worden vergoed in jouw regio. Handig dus! Je kan ook kijken naar je eigen wensen als je een zorgverzekering kiest. Misschien vergoedt de ene zorgverzekeraar meer tandartskosten dan de andere. Of misschien wordt jouw huisarts niet vergoed door de zorgverzekering. Dan moet je een andere zorgverzekering of een andere huisarts zoeken!

Geld besparen met een zorgverzekering

Voor elke zorgverzekering moet je in 2018 een verplicht eigen risico betalen van €385. Als je meer eigen risico wil betalen, dan kan dat. Jouw maandelijkse premie gaat dan omlaag. Je kan ook zorgtoeslag aanvragen bij de belastingdienst. Je kan ook een verzekering via jouw werk, school of sportvereniging afsluiten als zij dat aanbieden. Dan heb je meestal een goedkopere verzekering. Je bespaart ook geld door geen aparte tandartsverzekering te nemen. Als je niet vaak naar de tandarts gaat of je maakt nooit veel kosten bij de tandarts, dan hoef je hier geen aparte verzekering voor te hebben.

Check dus goed welke zorgverzekering bij jou past. Kijk ook of je misschien kunt besparen op je verzekering. Dan heb je nog wat over om iets leuks te doen!

Meer studentennieuws

Borrelplank
handig voor studenten
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Eindhoven Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden