← Terug naar overzicht

5 nieuwe dingen in iOS 12

We hebben de laatste tijd veel gehoord over de nieuwe iPhones. De iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR bij KPN zijn erg populair. Maar de iOS 12 is ook uitgekomen in september dit jaar. Wel belangrijk voor de iPhone-bezitters die nog geen nieuwe iPhone nodig hebben. In dit artikel vertellen we je welke vijf handige dingen erbij zijn gekomen.

1. Je eigen Emoji

Als je een iPhone X, iPhone XR en iPhone XS (Max) hebt, dan kan je je eigen ‘’Memoji’’ maken. Oftewel: een emoji poppetje dat op jou lijkt. Je kan van bestaande emoji’s ook een Animoji maken. Met een Animoji kan je leuke filmpjes maken waarbij jouw gezichtsuitdrukkingen worden overgenomen. Met de iOS 12 kan je ook langere filmpjes opnemen met de Animoji.

2. Geen meetlint meer nodig

Een handig nieuwtje is dat je kan meten met de IOS 12-app. Hoe dan? Er is dus een app die gebruikt maakt van je camera-app en Augemented Reaity om een afstand te meten. Dus als je wil weten hoe lang jouw nieuwe gordijnen moeten worden, dan kan je dat gewoon met je iPhone meten. Handig toch? Scheelt ook weer een uur zoeken naar het meetlint ;).

3. Siri Shortcut

Je kan je iPhone slimmer maken door spraakopdrachten te koppelen aan handelingen. Als je de app Siri Shortcuts downloadt, dan je de spraakopdrachten koppelen. Als je bijvoorbeeld naar werk moet na een afspraak in the middle of nowhere en zegt ‘’Hey Siri, ik rijd nu naar werk’’, dan start Siri automatisch de navigatie-app. Je kan zelf instellen wat er allemaal gebeurt. Je kan instellen dat je bijvoorbeeld elke keer de snelste route krijgt als de navigatie-app op deze manier gestart wordt. Je kunt zulke opdrachten elke keer aanpassen en ook uitzetten.

4. Schermtijd-functie

De iOS 12 heeft nu de Schermtijd-functie. Deze functie houdt bij hoe vaak je op je telefoon zit en welke apps je gebruikt. De functie geeft elke week aan hoelang je een app gebruikt. Best handig als je minder op je telefoon wil zitten. Er zijn namelijk mensen die te lang op social media zitten of vaak spelletjes spelen. En dan vergeten ze om bepaalde dingen te doen of kunnen uiteindelijk moeilijk in slaap vallen in de avond. Via de Schermtijd-functie kan je ook instellen hoelang je een bepaalde app mag gebruiken. Zo heb je ook tijd voor de wat belangrijkere dingen…

5. IOS 12 is veel beter

De iOs 12 is een stuk sneller dan de voorgangers. Apps starten nu bijvoorbeeld 40% sneller op. Heb je veel te vertellen op Whatsapp of wil je even snel een document typen op je iPhone? Dat kan nu ook sneller, want ook het typen is sneller door de software in het toetsenbord. Daarnaast kan je ook sneller je camera openen door op je vergrendelscherm naar rechts te vegen.

Dit waren de 5 leukste en handigste nieuwtjes van iOS 12. Wat vind jij het leukst aan de nieuwe iOS? Laat het ons weten: redactie@studentensteden.nl.

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Wordt dan Junior Content Creator bij Eindhoven Studentenstad!

Junior Content Creator worden

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

Abonneren op