← Terug naar overzicht

De 3 beste horeca ontgroeningen

Bij ontgroeningen wordt er vaak meteen gedacht aan studentenverenigingen. Maar ook als je geen lid wordt, ontkom je er niet aan! Veel studenten kiezen namelijk voor een bijbaan in de horeca. En ook in de horeca is er een eeuwenoude traditie om nieuwelingen het leven zuur te maken. Hieronder vind je daarom de 3 beste horeca ontgroeningen!

1. Een vaatje tapvet halen (of iets anders dat niet bestaat)

De horecagrap, die het vaakst wordt uitgehaald met nieuwelingen, is om ze naar de buren te sturen om iets te halen dat niet bestaat. Zo werd ik ooit naar de buren gestuurd om een vaatje ‘tapvet’ te halen. De buren hadden meteen door dat dit een grap van mijn nieuwe werkgever was. Zij vertelden mij dat hun tapvet net op was en stuurden me door naar de volgende tent. Het ging zo een tijdje door tot ik het bij de zesde afwijzing opgaf en met het lood in mijn schoenen terugliep. Ik werd natuurlijk lachend onthaald en voelde me de rest van de dag een eersteklas sukkel. Gelukkig merkte ik snel genoeg dat deze grap bij elk horecagroentje werd uitgehaald. Ik heb dan ook heel wat verzinsels gehoord: van ‘groene paprikapoeder’ tot ‘Irish coffee bonen’ en van een ‘kiwi-ontpitter’ tot een ‘plintenladder’. Alleen werknemers met een horecaverleden ontspringen deze dans. Ga je bijvoorbeeld aan de slag als freelancer via Temper, dan heb je geluk. Je hoeft geen ontgroening te ondergaan, maar bent er met een beetje geluk wel getuige van zo nu dan ;).

2. Tijdrovende klussen waar elke nieuwe horecawerknemer tegenop kijkt

Een van de leukste grappen is ook wel om je nieuwe collega een tijdrovende k.u.t. klus te geven. Hieronder volgt een lijstje:

  • Rijstkorrels laten tellen voor de rijstepap
  • Bloem laten hakken voor pannenkoeken met een fijne structuur
  • Slagroom vervangen door koksroom en de nieuwe medewerker vragen deze te kloppen

Deze klussen vinden nieuwelingen vaak vervelend en kosten daarnaast ook erg veel tijd. Je jaagt je nieuwe collega hier dus geheid mee op de stang. Genieten maar! ;)

3. Practical jokes

Deze grappen zijn top om bij nieuwelingen uit te halen, maar doen het ook heel goed bij collega’s die je al langer kent. Het werken in de horeca is zwaar, maar gelukkig is er altijd tijd voor een geintje. Dit zijn mijn favoriete practical jokes voor in de horeca:

  • Een zak bloem aan de onderkant opensnijden en op dezelfde plek laten liggen. Vervolgens aan je collega vragen of hij deze voor je wil pakken. Uren schoonmaakplezier gegarandeerd. Haal deze grap dus niet uit op een drukke dag ;).
  • Iemand naar een Turkse slager sturen voor ontbijtspek. En dan zeg je dus niet: “Ga even naar de Turkse slager om…”, maar wel: “Ga even naar de slager op de hoek om…” Doe dit vooral op een chaotische dag. Mensen luisteren dan vaak maar half en trappen er dan sneller in!
  • De rand van een glas insmeren met wat Tabasco. Dit glas geef je vervolgens tijdens het sluitdrankje aan je leukste collega.
  • Vragen of iemand weet wat ‘klapzalm’ is en dan vervolgens met de zalm diegene in het gezicht slaan.

Een nieuwe trend in de horeca is om freelance aan de slag te gaan. Benieuwd hoe dit is? Eerder interviewden wij Dounia over haar freelance werk in de horeca.

Meer studentennieuws

Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Eindhoven Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden