← Terug naar overzicht

Ontdek Eindhoven!

Een nieuwe stad, een nieuw avontuur. Alleen waar begin je? Eindhoven heeft ontzettend veel te bieden, dus ik zet alle must see’s voor je op een rijtje!

Winkelen op de Kleine Berg

Shoppen kun je in Eindhoven natuurlijk op veel plekken doen, maar als je net even iets anders wilt scoren dan de rest moet je op de Kleine Berg zitten. Zo vind je hier MyJewelry, 2Balou en vele andere kleine boetiekjes. Ook zijn er vele gezellige terrasjes te vinden waar je lekker naar de mensen kunt kijken. Mijn aanrader voor de lunch is Mr. Sister en in de avond een gin tonic drinken bij Bobby’s bar! 

Nazomeren in het Stadswandelpark

Zomerse avonden vragen om barbecueën in het stadswandelpark. Zodra de zon schijnt is het hier altijd een gezellige boel. Leer je nieuwe medestudenten beter kennen door je picknickkleedje te spreiden en te genieten van de zomerse vibes. Misschien heeft iemand wel een box zodat je muziek kunt luisteren of neem spelletjes mee voor een avond vol plezier.

Uit eten bij Down Town Gourmet Market

Verstopt in het centrum zit Down Town Gourmet Market aan de Smalle Haven, net achter Happy Italy. Hier kun je plaats nemen aan een van de vele tafeltjes en bij een van de lekkere kraampjes je eten bestellen. Je kunt het zo gek niet bedenken en het is er. Zo hoef je je nooit druk te maken over allergieën of bepaalde eetpatronen, alles kan! Van gezonde poke bowls tot vette spareribs.

Industriële vibe op Strijp-S

Natuurlijk mag je Strijp-S niet overslaan als je Eindhoven gaat ontdekken. De beroemde Intelligentia ICE verkoopt vele bijzondere smaken die je zeker moet komen proeven! Of breng je liever een bezoekje aan de Feel Good Market, iedere derde zondag van de maand. Allerlei unieke handgemaakte producten en vooral lekkere eetkraampjes!

Sporten op het Tu terrein

Nu ben je misschien bang voor de nodige studentenkilo’s maar voor een klein bedrag kun je het hele jaar sporten bij het sportcentrum van de TU (ook voor Fontys studenten!) Sluit je aan bij een vereniging of volg een groepsles Body Pump. Voor ieder wat wils en je hoeft zeker niet bang te zijn dat je niet kunt aansluiten. Alle lessen kun je op je eigen niveau volgen en doordat het speciaal voor studenten is, zijn er altijd wel mensen voor het eerst! In de sportkantine kun je nog voor een fijne studentenprijs naborrelen, dus het is zeker een bezoekje waard.

Zo, nu kunnen jullie lekker op pad door Eindhoven. Geniet van je studententijd en ontdek wat voor leuks Eindhoven allemaal te bieden heeft!

Meer studentennieuws

Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Eindhoven Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden