← Terug naar overzicht

De leukste uitjes rondom Eindhoven

Eindhoven heeft natuurlijk een hoop te bieden, maar soms wil je er lekker even op uit. Ik zet de tips voor je op een rijtje!

Kanotocht

Maak een kanotocht over de Dommel en ervaar de mooie omgeving van Eindhoven eens vanuit een hele andere manier. Bij Rofra kun je kiezen voor een tocht van 8 km of 15 km. Je wordt met een busje weggebracht, krijg wat informatie over kanoën en dan kan je tocht gaan beginnen! Onderweg peddel je door de mooie natuur van Brabant en is er natuurlijk plek om lekker te gaan picknicken! Je eindigt bij ’t Boothuys waar je je weer kunt omkleden. Kies je vrienden wel zorgvuldig uit, want je wilt niet in het water belanden!

Splesj

In Hoeven ligt het waterspeelpark Splesj. Dit klinkt misschien een beetje suf, maar dat is het zeker niet. Het is namelijk het grootste spray-park van West-Europa. Zo is er een glijbaan die recht naar beneden gaat, eentje met verschillende lichteffecten en een halfpipe waar je met een rubberband af kunt gaan. Zeker geen standaard saaie glijbaan. Splesj staat voor een hele dag waterplezier, dus zodra de temperaturen omhoog schieten weet jij waar je naartoe moet!

Klimrijk

Kom je klimkunsten testen op het nieuwe parcours van Klimrijk. Ze hebben zeven verschillende parcoursen met ieder hun eigen moeilijkheidsgraad. Je hoeft dus zeker geen ervaren klimmer te zijn om hier een dagje te komen klimmen. Zo kun je kiezen voor een route van 2 meter boven de grond, maar kun je ook klimmen tot 10 meter! Je begint met een half uurtje instructie en daarna mag je twee uurtjes vrij klimmen. Laat de innerlijke aap je in los! Durf je echt niet? Dan hebben ze ook een escaperoom waar je uit kunt proberen te ontsnappen.

Er is dus genoeg te doen rondom Eindhoven, je hoeft je zeker niet te gaan vervelen! Mijn favoriet is Splesj, dus ik kan niet wachten tot de temperaturen weer de lucht in schieten.

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Wordt dan Junior Content Creator bij Eindhoven Studentenstad!

Junior Content Creator worden

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

Esmee studentondernemer studentensteden
Abonneren op