← Terug naar overzicht

De 5 gezelligste terrassen in Eindhoven

Het is eindelijk weer lekker weer. En wat doen we als het lekker weer is? Juist… Terrasjes pakken! Eindhoven is een grote stad en heeft dus veel plekken waar je lekker een drankje kan doen met je vrienden. Waar dan precies? Dat vertel ik je in deze blog!

1. Berlage

Lunchen, dineren en borrelen… Het kan allemaal bij Berlage. Zij gebruiken producten die uit de eigen streek komen. Berlage heeft ook een grote stadstuin. Onlangs hebben ze de tuin vernieuwd. In de tuin heb je veel ruimte en groen, waardoor je niet het idee hebt dat je midden in de stad zit. Je kan hier lekker relaxen in de tuin, zitten aan de bar of in het café. Zeker de moeite waard dus!

2. Restaurant Victoria

In het Victoriapark vind je restaurant Victoria. Een nieuwe hotspot in het centrum van Eindhoven en een echte aanvulling. Dit restaurant biedt gerechten aan uit de hele wereld. Nu denk je: hoe kan ik kiezen uit al die gerechten? No worries! Victoria heeft een food sharing concept. Hierbij kies je uit verschillende kleine gerechten. Je kan ook een hoofdgerecht delen en een vis- of vleesgerecht delen. Daarnaast hebben ze een bijzonder interieur en knus terras. En lekkere wijntjes en cocktails natuurlijk! Dit terras moet je dus bezoeken deze zomer.

3. Grand Café centraal

Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat kan je terecht bij Grand Café centraal. Je kan lekker lunchen of dineren op hun (verwarmde!) terras. Maar ook gewoon lekker snacken en een drankje doen met vrienden. Ze zitten midden op de markt in Eindhoven. Op dit terras kom je dus altijd wel iemand tegen die je kent! Vanaf 17.00 uur hebben ze ook driegangenmenu’s voor €15 en op vrijdag en zaterdag €17.50. Studentproof dus!

4. Restaurant Welp

Bij dit restaurant kan je terecht voor een snelle lunch, gezellige high tea of een smakelijk diner. Ze hebben een internationale keuken en gebruiken verse ingrediënten. Hun menukaart is in de vorm van een magazine. Superleuk! Een aanrader is de Welp-plank. Dit is een plankje met allerlei kleine hapjes zoals tonijn, soep, carpaccio en huisgemaakte kroketjes! Hoewel hun terras aan de kleine is, zit het in een van de gezelligste straatjes van Eindhoven. Perfect om mensen te kijken dus!

5. Beatrix Zicht

Bij Beatrix Zicht kan je lekker buiten zitten en genieten van het uitzicht op de jachthaven. Het restaurant zit op loopafstand van het Philips van Lenneppark. Heerlijk in de groene omgeving en niet ver van het centrum! Je hebt hier lekkere simpele gerechten zoals broodjes, wraps, tosti’s en pasta’s. Ben je in een gekke bui? Neem dan eens de ijstaart!

Bij al deze restaurants en cafés kan je zowel binnen als buiten zitten. Het is natuurlijk veel leuker om buiten een lekker drankje te doen. Zeker als het mooi weer is!

Vind jij het niet alleen leuk om op terrassen te zitten, maar wil je ook wel op een terras in Eindhoven werken? Kijk dan eens bij Temper! Via dit platform kan je als zzp’er werken in de horeca. Zo bepaal je je eigen uren en werk je op verschillende plekken. Ideaal!

Meer studentennieuws

Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Eindhoven Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden