← Terug naar overzicht

Drie redenen waarom jij een open dag moet bezoeken

Drie reden waarom jij een open dag moet bezoeken

Ben je nog op zoek naar een opleiding? De open dagen van Hogeschool Tio komen er weer aan. Nu denk je misschien: ‘Wat moet ik op een open dag?’, maar open dagen zijn heel belangrijk voor je studiekeuze! In deze blog lees je waarom.

Reden 1: je kunt al jouw vragen stellen

Je hebt vast zoooooo veel vragen over een opleiding, en op een open dag kun je ze allemaal beantwoord krijgen! Stel je vragen aan zowel docenten als studenten. Docenten geven vaker een politiek correct antwoord, studenten zijn vaak eerlijker. Zij geven je een oprecht antwoord over de opleiding. Wat zij minder leuk vinden, wat niet zo goed gaat, maar ook wat juist leuk is en waarom je de opleiding wel zou moeten volgen. Welke boeken je zeker moet kopen en welke boeken je misschien niet nodig hebt. Handig dus!

Vraag ook naar de eisen van de opleiding, wat de stages inhouden of hoe het zit met studiepunten. Of vraag naar de verhouding tussen theorie en praktijk, de toelatingseisen en de verhouding tussen lesuren en zelfstudie. Wat ook belangrijk is om te weten, is wat de baankansen zijn en wat het toekomstperspectief is. Of misschien wil je wel studeren in het buitenland… Vraag naar de mogelijkheden! 

Reden 2: je leert de docenten (een beetje) kennen

Praat met docenten en kijk hoe ze met anderen omgaan. Zo zie je hoe de docenten zijn en wat jou te wachten staat. Je kunt ook meteen meer informatie krijgen over bepaalde vakken en vragen stellen aan de docent waar je mee te maken krijgt. 

Reden 3: ga juist als je twijfelt over een opleiding

Als je twijfelt over een of meerdere opleidingen, is het zeker handig om een open dag te bezoeken. Tijdens een open dag krijg je een beeld van de opleiding. Als dit beeld jou niet bevalt, dan weet je dat je de opleiding niet wilt volgen. Of misschien ben je juist wel heel enthousiast en weet je hierdoor zeker dat je de opleiding wilt volgen. Of je komt een nieuwe opleiding tegen die niet op jouw lijstje stond. Kijk bijvoorbeeld ook eens naar een Hogere Hotelschool, of bekijk een beroepengids.

Kortom: open dagen zijn gewoon superhandig! Je krijgt een duidelijk beeld van de opleiding en je kunt alles vragen wat je wil. Ben je bijvoorbeeld geïnteresseerd in een opleiding van Hogeschool Tio Eindhoven? Ga dan naar de open dag van Hogeschool Tio Eindhoven!  

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Wordt dan Junior Content Creator bij Eindhoven Studentenstad!

Junior Content Creator worden

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

Esmee studentondernemer studentensteden
Abonneren op