← Terug naar overzicht

Deze 4 zomerse cocktails moet je kennen als je in de horeca werkt!

Met het zomerse weer worden er weer volop cocktails besteld op de terrassen. Voor de echte horecatijger is het daarom belangrijk om er een aantal by heart te kennen. Scheelt een hoop tijd als het terras helemaal vol zit!

Raak jij nu al in paniek van onderstaande cocktailrecepten? Don’t worry! Veel horecagelegenheden geven hun werknemers een cocktailcursus. Ook als je als zzp’er in de horeca aan de slag gaat via Temper krijg je een cocktailcursus. Handig als je bij verschillende gelegenheden werkt én leuk voor op je cv!

1. Piña Colada

De Piña Colada is misschien een beetje passé. Toch is deze cocktail erg bekend en wordt het wereldwijd nog veel besteld! En ja: ook ik maak me hier schuldig aan. Er is niks lekkerder dan met je pootjes in het zand aan een Piña Colada te lurken. De smaken van kokos, ananas en rum brengen je regelrecht naar de tropen. Het is dan ook een must om dit cocktailrecept uit je hoofd te kennen als je in de horeca werkt!

Dit heb je nodig:
• 40 ml witte rum
• 30 ml ananassap
• 20 ml kokoslikeur
• 20 ml romige kokosmelk
• 3 ananasstukjes
• Crushed ice
• Eventueel wat ananas ter garnering

Zo maak je een Piña Colada:

Doe alle ingrediënten (zonder de eventuele garnering) in een blender. Blendt alles tot je een gladde, romige drank hebt. Schenk de cocktail in een hurricane glas en garneer eventueel met ananas. En klaar is Kees, want zo simpel is een Piña Colada!

2. Mojito

Ook de Mojito is een erg bekende en wat modernere cocktail. Deze is erg geliefd door de frisse smaken van munt, limoen en rum. De ultieme zomerse verfrissing dus!

Dit heb je nodig:
• 40 ml witte rum
• 30 ml bruisend water
• 2 eetlepels rietsuiker of suikersiroop
• Halve limoen in vier parten
• Takje munt
• Crushed ice

Zo maak je een Mojito:

Vul een stevig longdrinkglas met de limoenpartjes en suiker. Stamp dit, zodat het limoensap vrij komt. Voeg hierna de rum toe en roer het mengsel goed door. Daarna voeg je het bruisende water en crushed ice toe. Ten slotte doe je het takje munt in het glas voor de smaak én ter garnering.

3. Margarita

De margarita is wereldwijd een van de populairste cocktails. Door de frisse smaak van limoen met tequila biedt het de perfecte verkoeling op een warme zomerdag.

Dit heb je nodig:
• 35 ml tequila
• 20 ml Cointreau
• 15 ml limoensap (ongeveer één limoen)
• IJsblokjes
• Zeezout en limoen

Zo maak je een Margarita:

Gebruik een Martiniglas en maak de rand vochtig met wat limoensap. Strooi het zeezout op een bordje en haal het glas met de rand door het zout. Zet het glas even weg. Doe de tequila, cointreau, limoensap en ijsblokjes in een cocktailshaker. Schudden maar! De Margarita schenk je voorzichtig door een zeefje in het glas en de ijsblokjes laat je in de shaker zitten. Het schijfje limoen plaats je op de rand van het glas (let op dat het zeezout op het glas blijft zitten!) Easy peasy lemon squeezy, toch?

4. Cosmopolitan

Deze cocktail is erg beroemd geworden door Sex and the City. De roze cocktail is dan ook erg geliefd onder vrouwen!

Dit heb je nodig:
• 40 ml wodka
• 20 ml Cointreau
• 30 ml cranberrysap
• 10 ml limoensap
• limoen ter garnering

Zo maak je een Cosmopolitan:

Vul een cocktailshaker met de wodka, Cointreau, cranberry- en limoensap. Shake it! Als alles goed gemixt is, schenk je de cocktail voorzichtig door een zeefje in een martiniglas. Voeg het limoenpartje ter garnering toe op de rand van het glas. Done!

Ben je op zoek naar een flexibele bijbaan waar jij je cocktailkunsten kan laten zien? Kijk dan eens op Temper. Via hun platform kan je als zzp’er aan de slag in de horeca. Op deze manier werk je op veel verschillende plekken en alleen als het jou uitkomt. De perfecte bijbaan voor deze zomer dus!

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Wordt dan Junior Content Creator bij Eindhoven Studentenstad!

Junior Content Creator worden

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

Abonneren op