← Terug naar overzicht

Terrasje pakken in Eindhoven

Eindelijk is het zover: terras weer. Het koud weer lijkt voorbij en de zon komt steeds vaker tevoorschijn. Een terrasje pakken op een vrije middag is dan ook iets wat veel mensen graag doen. Maar, wat zijn nu de leukste plekjes om een drankje te doen, waar kan je het beste mensen kijken, de hele dag in de zon zitten en de lekkerste biertjes vinden? Ik vertel het je in deze blog!

Ketelhuisplein

Het Ketelhuisplein vind je op Strijp-S. Met een beetje lekker weer is de sfeer hier meteen top en kan je op heel veel plekken van de zon genieten. Een voorbeeld hiervan is het terras van het Ketelhuis. Leuke lampjes, zitzakken, een muziekje en lange tafels: meer is er niet nodige om op je vrije middag te genieten van een lekker drankje en goed gezelschap. Is er geen plek meer op het terras? Dan kan je ook gewoon lekker op het grasveld van de zon genieten. 

Klein Berg

De Kleine Berg komt helemaal tot leven zodra de terrassen weer vol zitten. Dit deel van Eindhoven wordt regelmatig overgeslagen, maar is naar mijn mening juist een heel gezellig deel van de stad. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij Loods 61. Hier kun je op een mooi terras net iet wat rustigere zitten dan direct aan de straat. Op een zonnige dag zit je hier op een perfecte plek.  Ook bij Berlage hebben ze een prima terras, verstopt achter in de tuin, waar je fijn kunt zitten, maar ook lekker kunt eten. 

Café 100 Watt - Stadsbrouwerij Eindhoven

Zodra de zon begint met schijnen, is de het terras van de Stadsbrouwerij echt een van mijn persoonlijke favorieten. En zodra die eerste zonnestralen doorkomen, geldt het spreekwoordelijke ‘er is altijd leven in de brouwerij’, hier echt. De sfeer is er heel goed en naast de speciaalbiertjes serveren ze hier ook hele lekkere hapjes. De Stadsbrouwerij is te vinden op Bleekweg 1, net naast de Vestdijk en Stratumseind.

TU Eindhoven

Dat je op het terrein van de TU ook op het terras kan zitten weten velen niet. Het grootste terras vind je bij de Zwarte Doos. Je zit hier echt heerlijk in de zon en in een natuurlijke en levendige omgeving. Sinds kort is er echter nóg een plek waar je kunt terrassen: Hubble. In het café van Hubble kun je heel knus zitten, studeren of vergaderen, maar zodra de zon schijnt slaan de deuren open naar het terras en kan je genieten in de zon van een koud biertje of een lekkere borrelhap. Het terras is vanwege de recente opening nog niet volledig ingericht, maar meer dan een paar biertafels heb je ook niet nodig toch? Ga hier zeker ook eens een kijkje nemen!

Lees voor andere leuke plekjes een deze blog over Borrelen in Eindhoven. En heb je nou na al die drankjes ook honger gekregen? Lees dan onze blog voer Uiteten in Eindhoven met een Studentenbudget voor wat extra inspiratie. 

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Wordt dan Junior Content Creator bij Eindhoven Studentenstad!

Junior Content Creator worden

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

Abonneren op