← Terug naar overzicht

How to: housewarming organiseren

Je kan wel zeggen dat je praktisch alle producten van de Gamma en Ikea kan dromen. Na het schilderen, behangen, vloeren leggen en inrichten ben je dan eindelijk klaar met klussen. Het is dus tijd om je nieuwe (huis)kamer in te luiden met een vette housewarming! Maar hoe benut je de ruimte optimaal en hoe organiseer je nu een housewarming? Ik zocht het voor je uit en geef je een paar handige tips voor een geslaagde party!

Datumprikker

Bloed, zweet, tranen en vele afhaal eten later is je (huis)kamer dan eindelijk klaar. Tijd om dus een housewarming te organiseren. Het is handig om een aantal data in te plannen via datumprikker en te kijken op welke dag(en) de meeste mensen kunnen. Wanneer je een kleine studentenkamer hebt van 8m2, kan er enige paniek ontstaan. Want hoe gaat heel je familie passen? No worries, je kan middels datumprikker beslissen om de housewarming in twee delen te doen. Voordeel van een tweedelige housewarming:

 1. Dubbel feest!
 2. Je hebt tijd voor iedereen en kan dus met iedereen een praatje maken.
 3. De pas geverfde muren blijven heel (ook de rest van je spullen, niet geheel onbelangrijk)

Tip: Voor een budgetproof housewarming, vraag familie en vrienden wat hapjes en drankjes mee te nemen. Dit scheelt je niet alleen ritje(s) naar de appie, maar kan je dus een toffe housewarming geven voor een fijn studentenprijsje!

Uitnodiging

De uitnodiging kan je op veel verschillende manieren versturen, zo kan je gemakkelijk een whatsapp groep aanmaken. Echter kan je het ook op een originele manier aanpakken, ben je zelf creatief genoeg om iets in elkaar te flansen? Top, alleen maar mooi meegenomen! Ben je minder crea, niet getreurd! Ook jij kan met een fancy ass design je vrienden en familie uitnodigen. De website van ‘Greetings Island’ biedt je de mogelijkheid de designs aanpassen naar jouw wens. Het uiteindelijke ontwerp kan je dan voor een redelijke prijs downloaden.

Cadeau-ideeën 

Het kan best lastig zijn om een cadeau te verzinnen voor de housewarming. Je hebt alles al af en nieuw gekocht en misschien ontbreekt er niks op het oog. Toch kan je een paar cadeau suggesties doen die je zelf misschien niet zo snel had bedacht:

 1. De plant. Misschien wat cliché maar een beetje groen in je kamer kan nooit kwaad!
  In de blog ‘5 kamerplanten die zelfs studenten niet dood laten gaan’ heeft Ilse een paar handige tips!
 2. Weet je het echt niet? Dan zijn cadeaubonnen natuurlijk altijd goed. Heb je last van je rug van het klussen? Dan is een wellnessbon natuurlijk niet geheel vervelend

Extra tips

 1. Vergeet de rondleiding niet, dus zorg dat alles opgeruimd is.

 2. Muziek is ook niet geheel onbelangrijk. Maak daarom van tevoren een eigen playlist aan op Spotify.

 3. Rokers binnen de familie- of vriendenkring? Maak een aparte rookplek zo dat je nieuwe spullen niet naar een stoomboot gaan ruiken.

 4. Praat met iedereen. Zorg ervoor dat je met iedereen hebt gepraat, zo hebben (veel) mensen de moeite genomen.

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Eindhoven Studentenstad!

Junior Content Creator worden

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

Abonneren op