← Terug naar overzicht

Zo organiseer je de leukste picknick

picknick eindhoven

De zon begint weer te schijnen en de winterkou hebben we achter ons gelaten. Het is tijd om weer lekker naar buiten te gaan en wat is er nou leuker om te doen dan picknicken? Maar hoe organiseer je dit dan?

Verdelen

Als je niet alles in je eentje wilt doen, is het fijn om de taken te verdelen. Wie neemt er picknickkleden mee? Wie maakt er sandwiches? Wie zorgt er voor het drinken? Denk ook aan een afvalzak, plastic bordjes en natuurlijk bestek. Geef iedereen een taak, zodat je niet alleen met alle spullen hoeft te sjouwen.

Eten

Zorg ervoor dat je genoeg eten hebt en zoek wat leuke receptjes. Denk aan stokbrood, salades en fruit. Maar misschien kan er iemand uit jouw vriendengroep wel supergoed bakken en neem je een bananenbrood of chocolademuffins mee. Met een picknick kan het niet gek genoeg zijn! Een handige tip: neem het eten mee in afsluitbare bakje, zodat je de deksel erop kunt doen als je last hebt van vliegen of wespen. Heb je echt geen zin om aan de slag te gaan? Bij Meneer de Boer verkopen ze ook picknickmanden!

Muziek en spelletjes

Tegenwoordig heeft er bijna altijd wel iemand een box om muziek te luisteren. Zet een gezellig muziekje op voor de sfeer en zo wordt het een hele gezellige middag. Je kunt zelfs wat spelletjes doen op muziek, zoals limbo! Je kunt er ook aan denken om kaartspelletjes te doen of kom in actie met een voetbal- of frisbeetoernooi.

Versiering

Een picknick wordt natuurlijk nog gezelliger als je wat vlaggetjes meeneemt. Misschien was er wel iemand jarig uit je vriendengroep en kun je hem of haar nu extra in het zonnetje zetten. Maar denk ook aan een lekker kussen om met je hoofd op te liggen. Het ziet er ineens veel gezelliger uit, maar het is vooral ook heel praktisch.

Verzamelplek

Spreek een duidelijke verzamelplek af in het park. Maak er eventueel een foto van en stuur deze door. Een random plek in het park kent misschien niet iedereen en je wilt niet met je spullen gaan lopen sjouwen. Hierna kunnen jullie met zijn allen de beste plek in het park gaan veroveren. Weet je nog niet naar welke park je wil gaan? Lees dan mijn vorige blog: De leukste parken in Eindhoven

Maak het vooral heel gezellig samen en geniet van de lente!

Meer studentennieuws

feestje
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Eindhoven Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden