← Terug naar overzicht

Quiz: ben jij geschikt om te werken in de horeca?

De beste studentenbijbaan is toch wel in horeca. Je werkt vaak met gezellige leeftijdsgenoten, de tijden zijn flexibel en het is lekker bijverdienen. Ondanks dat veel mensen ervaring in de horeca hebben, is het echt geen (bij)baan voor iedereen! Wij stelden daarom deze quiz op om te testen of jij een echte horecatijger bent. Pak er dus snel pen en papier bij!

Vraag 1:

Je zit in een restaurant en er rennen drie gillende kinderen de héle tijd vlak langs je tafel. Wat doe je?
    A) Je leidt ze af door een praatje met ze te maken en misschien zelfs bij de bar te regelen dat ze kunnen tekenen.
    B) Je laat merken dat dit niet ok is door op je hardst ‘SSSSST’ te roepen en geïrriteerd te kijken.

Vraag 2:

Je zit net in je huispak op de bank, helemaal klaar om een avondje te Netflixen. Je collega belt op en vraagt of je alsjeblieft zijn shift kan overnemen vanavond, omdat zijn kat plotseling is overleden. Wat is jouw reactie?
   A) Je springt meteen op en zegt dat je er over een uur kan zijn. Je had toch niks gepland vanavond en extra geld is altijd welkom!
   B) Je zegt dat je superveel aan je studie moet doen en stelt voor om het bij je andere collega’s te proberen.

Vraag 3:

Je bent een weekend weg met vrienden in een vreemde stad. Iedereen heeft trek en jullie gaan op zoek naar een plek om te eten. Wat doe je?
   A) Er is een ding wat jij belangrijk vindt… en dat is dat er goed gegeten en gedronken wordt ;). Je hebt dan ook een neus voor goede restaurantjes met goede wijnen. En weet de gezellige plekjes er zo uit te pikken!
   B) Het maakt je eigenlijk niet uit wat jullie eten, als het maar snel is. Je stelt dan ook voor om gewoon even snel een hamburger bij de Maccie te halen.

Vraag 4:

Je wordt op het terras aangesproken door een toerist die in gebrekkig Engels de weg vraagt. Hoe reageer je?
   A) Je legt hem snel, vlot en duidelijk uit waar hij moet zijn. Daarnaast geef je hem ook wat tips van bezienswaardigheden en de leukste local hotspots mee!
   B) Ondanks dat je hem prima verstaat, doe je net alsof je er niks van begrijpt. Vervolgens wacht je geduldig af tot de toerist afdruipt. Je zit hier voor je rust hoor!

Vraag 5:

Het is zaterdag en je hebt de hele dag gewerkt. Hoe eindig jij je dag?
   A) Je blijft met je collega’s nog even hangen op werk om een wijntje te drinken. Oeps… is het al 4 uur?! De tijd vliegt als je met je collega’s drinkt!
   B) Je gaat meteen naar huis. Je hebt je collega’s al genoeg gezien vandaag en hebt ontzettend veel zin in een kop thee en een warm bad.

Als jij meer dan 3 keer antwoord A had, past werken in de horeca bij jou! Waarom? Je leest het hieronder!

Werken in de horeca betekent dat je superflexibel moet zijn. Het kan zomaar zijn dat er extra krachten nodig zijn! Tegenwoordig kan je ook als freelancer in de horeca aan de slag. Via Temper kan je dan reageren op verschillende shifts die jou uitkomen. Andersom kan de horeca dus ook een flexibele uitkomst zijn voor jou! Door de tijden van de horeca moet je vaak werken als anderen vrij zijn. Het weekend, de avonden en feestdagen breng je dan ook vaak samen met collega’s door. Als je in de horeca wilt werken, is het daarom belangrijk dat je ook een goede band met je collega’s opbouwt.

Daarnaast is het contact met de gasten erg belangrijk in de horeca. Ze moeten een fijn gevoel aan hun bezoek overhouden. Dit kan je bijvoorbeeld doen door jouw kennis van gerechten en bijpassende dranken toe te passen. Hierdoor is er een grote kans dat ze een leuke fooi geven en nog een keer terugkomen. Échte horecatijgers weten dan ook als geen ander hoe ze met mensen om moeten gaan. Daarnaast werken ze oplossingsgericht. Dit komt, doordat je in de horeca vaak tegen problemen aanloopt. Zo kan het zomaar zijn dat de cola op is of dat er een iets te dronken gast op het terras zit. Het is daarom een must dat je problemen creatief kan oplossen!

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Wordt dan Junior Content Creator bij Eindhoven Studentenstad!

Junior Content Creator worden

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

Esmee studentondernemer studentensteden
Abonneren op