← Terug naar overzicht

Zo maak je snel en makkelijk jouw cv!

cv maken

Je kan een curriculum vitae (CV) op verschillende manieren maken. Je hebt er vast wel iets over gehad op school, maar iedereen leert het anders. Het is vooral belangrijk dat je CV overzichtelijk is en niet te lang. Maar hoe pak je dit nou precies aan?

Personalia

De eerste stap: jouw persoonlijke gegevens. De volgende elementen moeten sowieso in dit rijtje: voor- en achternaam, adres, postcode, plaats, telefoonnummer, e-mail, geboortedatum en -plaats, nationaliteit, geslacht en burgerlijke staat.
Rijbewijs is optioneel. Als ze er om vragen in de vacature, dan kan je die zeker erbij zetten. Een foto is optioneel, maar wordt vaak wel gewaardeerd. Zo weet degene die contact met je opneemt gelijk hoe je eruitziet.

TIP: je zorgt er natuurlijk voor dat je een professionele foto gebruikt en niet een waar je een biertje drinkt in de kroeg ;).

Chronologische volgorde

Begin altijd met de meest recente opleidingen en werkervaringen. Deze onderdelen vinden bedrijven namelijk het belangrijkst. Dus vermeld eerst wat jouw huidige of laatste baan en opleiding is. Daarna noem je andere (relevante) werkervaring of stageplekken.

Overige tips

Niemand wil een te lange CV lezen. Zorg er dus voor dat jouw CV maximaal bestaat uit twee tot drie A4’tjes. Als je nog genoeg ruimte over hebt, dan kan je ook vermelden welke vaardigheden je beheerst. Denk bijvoorbeeld aan welke talen en/of softwarekennis je onder de knie hebt.

Je kan ook vermelden welke nevenactiviteiten je hebt uitgevoerd. Dit zijn bijvoorbeeld bestuursfuncties bij verenigingen of cursussen. Zeker als deze nevenactiviteiten relevant zijn voor de functie waar je voor solliciteert, is het handig om ze te noemen!

Online hulp

Heb je moeite met het opstellen van een CV? Dan is er CV5! Dit is een website waar je makkelijk en snel een CV kan maken. Je hoeft alleen maar je gegevens in te vullen, een leuke lay-out te kiezen en klaar is Kees! Je kunt je CV downloaden en hij is klaar voor gebruik. Er zijn verschillende professionele lay-outs beschikbaar in verschillende kleuren. Door deze unieke lay-outs kan je jezelf onderscheiden van andere sollicitanten. Nog een pluspunt: je bespaart veel tijd als je je CV op deze manier maakt ;). Maak gebruik van onze kortingscode en krijg 25% korting!

Heb jij nog tips voor het maken van een CV? Stuur dan een mailtje naar redactie@studentensteden.nl!

Meer studentennieuws

introductieweek
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Eindhoven Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden