← Terug naar overzicht

Dit is dé perfecte bijbaan naast je studie!

temper bijbaan

Studeren is niet goedkoop. Zeker niet als je op kamers woont, lid bent bij een vereniging en nachtenlang in de kroeg doorbrengt. Sinds de afschaffing van stufi is er dan ook geen ontkomen aan: als student heb je echt een bijbaan nodig! Maar wat is nou de perfecte bijbaan voor naast je studie? Werken in de horeca natuurlijk!

1. Dik verdienen

Je verwacht het misschien niet, maar in de horeca kan je een heleboel geld verdienen. De horecatruc is dan ook om zoveel mogelijk fooi op te halen. Help gasten met een lach op je gezicht en zorg dat je iets extra's te bieden hebt. Bijvoorbeeld door de juiste wijnen bij verschillende gerechten aan te raden. Een andere tip is om goed je ogen open te houden. In veel horecagelegenheden ligt het geld letterlijk voor het oprapen!

TIP: In de horeca kan je nog meer geld verdienen als je als zzp'er voor Temper aan de slag gaat. Hoe dat precies werkt? Wij zochten het voor je uit in ons artikel 57% meer per uur verdienen in de horeca!

2. Naborrel!

Bijna iedereen in de horeca kan dit beamen: als je eindelijk klaar bent met je shift, dan is het altijd gezellig met je collega's in de horeca! Of jullie nou op werk blijven hangen of de stad onveilig maken… Met je horecacollega's kan het allemaal! En met een beetje geluk haal je er ook nog de beste vriendschappen uit.

3. Vrijheid

Je zou het misschien niet zeggen, maar werken in de horeca betekent dat je best veel vrijheid hebt! Veel horecawerk is namelijk op basis van een nul-urencontract. Dit betekent dat je niet verplicht bent om werk aan te nemen als je niet kan of wil werken. En wanneer je als zzp'er aan de slag gaat, heb je nog meer vrijheid! Dan reageer je via Temper namelijk alleen op shifts die jij wilt werken. Genoeg tijd dus om te blokken voor tentamens en voor alle feestjes die je niet wilt missen. Freedom!

4. Lekker snacken

Werken in de horeca betekent vaak dat je de hele dag lekker kunt snacken. Van het proeven van het nieuwe menu tot gerechten die verkeerd gemaakt zijn. In de horeca is er altijd wel wat te snaaien. Ga je de nachthoreca in? Dan is er ook genoeg te proeven. Van de nieuwste likeuren tot je favo mixdrankjes.

5. Sneakers

In de horeca loop je vaak kilometers op een dag! Bij de meeste horecazaken is het dan ook geen probleem als jij op je comfy sneakers komt werken. Bijkomend voordeel: door al die kilometers die jij op een dag maakt kan je de sportschool rustig overslaan. Tenzij je optimaal gebruikmaakt van de gratis snacks natuurlijk ;).

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

Abonneren op