← Terug naar overzicht

Zo overleef je Carnaval als je niet van Carnaval houdt

Confetti, serpentines, optochten, lelijke kostuums, dronkenlappen en liters bier. Als je niet van carnaval houdt vlucht je misschien het liefst van huis tijdens deze periode. Voor iedereen die een vakantie niet kan betalen, heb ik in deze blog wat tips opgeschreven. Lekker dicht bij huis, zodat je Carnaval kunt ontwijken mocht je dat willen.

Schaatsen

Een stukje buiten de ring in het zuiden van Eindhoven vind je het IJssportcentrum. Hier kan je bijna elke dag terecht voor wat rondjes op het ijs. Je kan hier op een 400 meter baan of op een ijshockeybaan vrij schaatsen. Ben je niet in het bezit van een paar schaatsen? Geen probleem: voor een paar euro huur je hier een paar.

Shoppen in Winkelcentrum Woensel

In het centrum van de stad mag het dan misschien vol staan met dronken carnavallers. In winkelcentrum Woensel zal dit een stuk minder zijn. In WoensXL, zo wordt het winkelcentrum ook wel genoemd, vind je een zeer verschillend aanbod van winkels. Je vindt hier bekende winkels zoals de H&M, blokker, C&A, Hema, Vero Moda en een Nike Outlet, maar ook minder bekende winkels. Voor een lekker middagje shoppen ben je hier dus aan het goede adres.

Koffiedrinken met een goed boek

Natuurlijk kan je thuis lekker voor de verwarming zitten, maar leuker is misschien wel om eropuit te gaan. Duik de bibliotheek in of een boekwinkel zoals Van Pierre. Bij Coffeelovers van Pierre vind je ook nog eens de lekkerste koffie van Eindhoven (volgens de koffie top 100). Zoek een goed boek en bestel een heerlijke koffie of wat anders te drinken. Zak onderuit in een lekkere stoel en droom weg bij het verhaal. De tijd vliegt voorbij en voor je het weet is er alweer een dag Carnaval voorbij.

Bioscoop

Lekker standaard, maar het blijft leuk. In de bioscoop vind je altijd wel een leuke film voor jou. Met een klein beetje geluk kan je dan ook nog gebruik maken van studentenkorting. Zo krijg je bij Pathé korting op vertoon van je collegekaart of CJP pas, maar ook bij de VUE en Zien Service Bioscoop kan je met korting naar de film. Kijk voor meer kortingsacties even op onze kortingsactiepagina.

Efteling

Ga een dagje naar de Winter Efteling! Met het openbaar vervoer kom je heel gemakkelijk bij het pretpark. Binnen een uur sta je vanaf Eindhoven Centraal Station voor de ingang van de Efteling. Tegenwoordig kan je op heel veel plekken kortingsacties vinden voor een entree kaartje. Zo hoef je nooit meer voor het volle bedrag naar binnen. Geen heel goedkoop dagje weg, maar als je van te voren een klein beetje oriënteert, kan je heel wat korting bij elkaar verzamelen.

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Wordt dan Junior Content Creator bij Eindhoven Studentenstad!

Junior Content Creator worden

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

belastingaangifte doen
Abonneren op