← Terug naar overzicht

Leukste sportoefeningen voor thuis

Geen zin om telkens in dat slechte weer naar de sportschool te fietsen? Sport dan thuis! Ik heb de leukste sportoefeningen voor thuis voor jou bedacht.

Never skip legday

Heb jij toevallig dumbbells of kettlebells thuis? Gebruik deze. Anders kun je flessen vullen met water of iets anders pakken dat best zwaar is.

Lunches: een voet op de bank en een op de grond. Dit zorgt voor een extra burn. Als je deze oefening met gewicht doet, kun je 3 setjes doen met 10 herhalingen en anders meer.

Squats: zet de keukenwekker aan en doe in 5 minuten zo veel mogelijk herhalingen. Deze HIT-training (high intensity training) zorgt ervoor dat je hartslag flink omhoog gaat en je billen en benen gaan burnen. Lekker vet verbranden!

Couchjumps: spring de bank op en af en maak hierbij een squat beweging. Doe dit 3 setjes van 10 herhalingen zonder gewicht.

Traplopen: Say what?! Traplopen doe je toch zeker niet voor de lol? Nu dus wel. Tijdens het traplopen gaat je hartslag erg omhoog en dit is ook nog eens heel goed voor je benen en billen. Om het (nog) zwaarder te maken, kun je ook wat extra gewichten meenemen.

Burn baby burn

Dips: ga voor de bank of de tafel zitten, doe je armen in een hoek van 90 graden en dip telkens van boven naar beneden. Doe deze oefening ook in 3 setjes van 10 herhalingen.

Bicepcurl: doe de bicepcurl met flessen wijn. Pak in elke hand een fles wijn en houd ze voor je in 90 graden met je handpalmen naar boven, beweeg ze dan naar je borst en terug.

Roeien: buig naar 45 graden naar voren, pak een bierkrat vast en til deze vanuit je rug naar je buik.

En als laatste nog eentje voor de buikspieren: de plank! Ga op de grond liggen en ga vervolgens in een opdrukhouding, maar in plaats van opdrukken blijf je in deze houding staan. Je handen onder je schouders en je armen gestrekt. Probeer een minuut te blijven staan! Easy peasy lemon squeezy? Doe het dan vaker en langer, eventueel met wat arm en been bewegingen.

Wees niet bang te variëren

Pak gerust iets anders om te gebruiken als gewicht en wissel lekker af. Ik hoop dat je in ieder geval al een heel stuk komt met mijn oefeningen. Have fun!
Bekijk ook nog even onze blog Fitness voor Dummies - deel 1 voor nog meer fitnessinspiratie. 

Meer studentennieuws

Borrelplank
handig voor studenten
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Eindhoven Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden