← Terug naar overzicht

De beste activiteiten voor een (nog) leukere sfeer in je studentenhuis

Alleen televisie kijken.

Ondanks dat mijn ouders in de buurt van Eindhoven wonen, besloot ik toch in mijn eerste jaar op kamers te gaan. Niet omdat ik het thuis niet naar mijn zin had, integendeel zelfs, maar puur voor de gezelligheid en zelfstandigheid. Echter, toen ik via via een kamer vond bleek deze in een nieuw omgebouwd studentenhuis te zijn: helemaal leeg dus. De gezelligheid was ver te zoeken. Na bijna vijf jaar is het inmiddels een stuk gezelliger in huis en doen we regelmatig leuke dingen. Ook opzoek naar leuke huisactiviteiten? In deze blog geef ik je een aantal tips.

Organiseer een themadiner

Onder het motto: eten moeten we toch. En het is natuurlijk altijd leuk om samen aan tafel te zitten. Vorig jaar is bij ons in huis een nieuwe traditie geboren: twee keer per jaar, aan het begin van een nieuw semester, organiseren we een themadiner. Iedere huisgenoot verzorgt een gang, geheel in stijl van het thema. Aangezien iedereen een druk sociaal leven heeft schiet het er vaak bij in om samen te eten, maar op deze momenten zitten we sowieso tot laat aan tafel.

Klus je eigen beerpong tafel

Een eigen beerpong tafel? Jazeker, de beerpong tafel is de afgelopen jaren een onmisbaar item geworden in ieder studentenhuis. Koop twee planken (of een grote), een pot verf en wat kwasten en schilder samen je eigen tafel (met huislogo). Plezier gegarandeerd en daarna kan je wekelijks je eigen beer pong toernooi houden. Of natuurlijk gewoon een potje oefenen met wat vrienden.

Kijk 'slechte' televisieprogramma's

Temptation Island, de Rijdende Rechter, Hollands Next Top Model... Een kleine greep uit een aantal bijzonder geschikte televisieprogramma’s om samen met je huisgenoten te kijken. Vermakelijke televisie die genoeg gespreksstof oplevert voor tijdens het koken of avondeten. En, na een lange dag studeren werkt een avondje bankhangen voor de televisie met huisgenoten heerlijk ontspannend. 

Volg een serie

Toevallig ook zo’n fan van series, maar geen zin om alleen te kijken? Vraag je huisgenoten of ze samen willen kijken. Hoef je in ieder geval ook niet alleen te wachten tot die nieuwe aflevering uitkomt.

Klussen aan je huis

Zoals ik zei was het studentenhuis waar ik woon helemaal kaal en leeg toen ik er kwam wonen. Inmiddels is het al stukken gezelliger, maar er valt altijd wat te klussen. Denk bijvoorbeeld aan een bar in je achtertuin voor die warme zomeravonden of schilder de muren in de keuken in een vrolijk kleurtje. Investeer allemaal een paar euro, koop (of vind) wat pallets en potten verf en voor je het weet heb je een leuke nieuwe inrichting en een middag klusplezier. Leer je ook meteen de kwaliteiten van je huisgenoten kennen. Tip: vraag wel eerst even toestemming aan je huisbaas.

Meer tips? Lees dan onze blog over vier series die je met je huisgenoten moet kijken. Heb je even geen zin in je huisgenoten? Misschien herken jij je dan wel in deze 10 momenten waarop je je huisgenoten uit huis wilt gooien.

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Wordt dan Junior Content Creator bij Eindhoven Studentenstad!

Junior Content Creator worden

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

Esmee studentondernemer studentensteden
Abonneren op