← Terug naar overzicht

Proef de kerstsfeer met deze Eindhovense winterevenementen

Nu de dagen korter worden en het voelbaar kouder wordt, staat ook Kerstmis voor de deur! Persoonlijk vind ik dit altijd een van de gezelligste feestdagen van het jaar en ik kijk hier dan ook graag naar uit. Eten met familie, overal kerstlichtjes en heerlijk voor de open haard zitten terwijl het buiten donker en koud is. Om alvast in de kerststemming te komen worden er in de stad een hoop leuke activiteiten georganiseerd. Benieuwd welke? Lees dan verder.

Kerstmarkten

Vuurkorven, glühwein en wafels, de ultieme kenmerken van een kerstmarkt. Je moet er van houden, maar met tientallen rode kraampjes en lekker eten en drinken hangt hier in ieder geval de ultieme kerstsfeer. In Eindhoven zijn er verschillende kerstmarkten, waaronder de tweedaagse markt in het Klokgebouw. Op 23 en 24 december kan je hier nog snel even je laatste kerstcadeaus scoren of gewoon lekker rondslenteren tussen de kraampjes. Wil je liever buiten rondneuzen tussen de stalletjes? Dan kan je op 10 december terecht op de kerstmarkt op het Wilhelminaplein

Fijne feestdagen Festival

Naast kerstmarkten, zijn er nog genoeg andere dingen te beleven in de stad. Zo wordt van zaterdag 18 november tot en met zondag 7 januari 2018 het Fijne Feestdagen Festival georganiseerd:

  • Fijne Feestdagen IJsbaanOf je nou met een romantische date bent of gewoon even je skills wilt laten zien, op deze ijsbaan midden op de markt kan het allemaal. Van 15 december tot en met 7 januari kan je hier dagelijks voor een klein bedrag het ijs op.

  • X-Mas Sing-AlongOp vrijdagavond 22 december is het tijd voor de jaarlijkse X-Mas Sing-Along. In het stadswandelpark kan je uit volle borst al je favoriete kerstliedjes meezingen. Ben je echter net zoals ik niet geboren met een zangtalent? Dan kan je er ook gewoon genieten van een glaasje glühwein of warme chocolademelk.

  • FakkeltochtOp 24 december, kerstavond, wordt er traditiegetrouw een fakkeltocht gelopen door de stad. De fakkeltocht staat in het teken van de veelzijdigheid van de Eindhovense samenleving. Meelopen? Dat kan vanaf 18.00 uur op het Wilhelminaplein.

  • Internationaal KerstwintercircusLast but not least, het kerstwintercircus. Als klein kind kwam ik hier al eens met mijn familie en tof dat het was! En ja, ook nu ik wat ouder ben en niet echt een liefhebber ben van het circus, is dit nog een aanrader. Het kerstwintercircus draait van 23 tot en met 31 december. 

Genoeg te doen dus zoals je ziet. Heb je niet zo veel met Kerst, maar wel op zoek naar een ander leuk evenementen voor in de kerstvakantie? Neem dan eens een kijken in onze evenementen kalender. Wie weet staat er iets leuks voor je tussen!

Meer studentennieuws

soa test
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Eindhoven Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden