← Terug naar overzicht

Borrelen in Eindhoven

De laatste jaren zijn het aantal restaurantjes en cafeetjes in Eindhoven enorm gegroeid. Ik kan me dan ook voorstellen dat je soms door de bomen het bos soms niet meer ziet. Om je te helpen in je zoektocht naar een gezellig borrel plekje heb ik een aantal aanraders voor je op een rij gezet.

Drinkers Pub

Als je gek bent op een lekker speciaalbiertje, dan is de Drinkers Pub zeker een aanrader. Met meer dan 1000 verschillende speciaalbiertjes is er keuze genoeg. Misschien zelfs wel te veel, maar dan weet je in ieder geval dat er iets voor je tussen zit. De Drinkers Pub zit midden in de stad en is zeven dagen per week geopend, ideaal dus!

Down Town Gourmet Market

Echt een toffe locatie vind ik dit! Met meer dan twintig verschillende restaurantjes is er keuze genoeg. Van Italiaanse specialiteiten tot Vietnamees streetfood en Hollandse hapjes. Ondanks de losse kraampjes voelt DTGM toch als één groot restaurant. Door de knusse inrichting hangt er een hele fijne sfeer en dit maakt het dan ook tot een leuke plek om een avondje door te brengen.

Irish Pub O'sheas

Als student is dit misschien niet de eerste kroeg waar je binnen zult stappen, maar toch is dit een aanrader. Bij de Irish Pub is altijd wat te beleven en een uitgebreide drankkaart is gegarandeerd. Elke vrijdag en zaterdag wordt de muziek verzorgt door live bands. Op andere dagen kan je hier standaard genieten van live sportwedstrijden op grote schermen. Rugby, voetbal, Formule 1, you name it. Mis je iets? Laat het ze even weten en ze gaan er achter aan.

Vooruitgang

Nadat een paar jaar geleden de Vooruitgang helaas door een brand tijdelijk niet open was, is dit restaurant compleet opnieuw ingericht. En hoe! Het interieur heeft een industriële maar toch warme stijl gekregen en dit maakt de sfeer dan ook heel erg knus. Ik drink hier graag een wijntje met een borrelhapje om het weekend in te luiden of gewoon te genieten na een lange dag studeren.

Ketelhuis, Strijp-S

Strijp-S is in de laatste jaren enorm gegroeid en de kleine bedrijfjes, hippe appartementjes en leuke cafeetjes schieten uit de grond. Het Ketelhuis is sinds 2011 een van die populaire plekjes om een lekkere borrel te drinken of te genieten van een hapje.

Kortom, Eindhoven kent genoeg leuke borrelplekjes. Zit je eenmaal maar weet je niet welk biertje je moet kiezen? Lees dan onze blog over de lekkerste biertjes voor op het terras. En heb je nog genoeg energie over om op stap te gaan maar weet je ook niet naar welke kroeg je wilt? Lees dan onze blog met tips om het uitgaansleven in Eindhoven te ontdekken.

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Wordt dan Junior Content Creator bij Eindhoven Studentenstad!

Junior Content Creator worden

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

Esmee studentondernemer studentensteden
Abonneren op