← Terug naar overzicht

Uiteten in Eindhoven met een studentenbudget

Houd jij ook zo van gezellig eten in de stad met je beste vrienden of vriendinnetjes? Ik ben er dol op, maar helaas laat mijn bankrekening dat niet altijd toe. In deze blog geef ik je daarom wat tips voor restaurantjes, zodat jij met een klein budget toch lekker kunt uit eten.

Ben je na een drukke ochtend toe aan een pauze en een heerlijke lunch? Of ben je vanochtend je boterhammen vergeten te smeren? Dan heb je geluk, want in Eindhoven heb je een groot aantal restaurantjes waar je voor een klein prijsje een heerlijke lunch kunt vinden.

Bagel & Juice

Bagel & Juice is te vinden op de Kleine Berg, maar sinds kort ook op Strijp S.  Zoals de naam al zegt, serveren ze hier allerlei soorten bagels met veel soorten beleg. Neem er een lekker vers sapje bij en je kan er de rest van de dag weer tegenaan.

Krok Madam

Ben je ook zo gek op tosti’s? Dan heb je geluk! Op de Nieuwe Emmasingel, tegenover de grote Blob, vind je Krok Madam. Ze serveren hier zo’n 23 verschillende soorten tosti’s en dat zeven dagen per week.

Niet alleen voor lunch, maar ook voor een goed gevuld bord avondeten is de keuze in de Eindhoven reuze. 

Eetcafé Spijker

Drie gangen voor maar €15! Dat is nog eens goedkoop uit eten. En het is nog lekker ook. Carpaccio, gebakken zalm, een flinke burger of toch liever een kaasplankje? Het kan hier allemaal. Als je na het eten nog geen zin hebt om naar huis te gaan heb je geluk, want de Spijker ligt midden op Stratumseind.

Stadsbrouwerij Eindhoven

Wist je dat ze bij de Stadsbrouwerij de woensdagavond hebben omgetoverd tot studentenavond? Buiten goedkoper bier van de tap bieden ze ook een studentenhap aan. Zo heb je al een burger voor €7.50. Ook op andere dagen kun je hier voor nog geen €10 avondeten en krijg je er ook nog een heerlijk speciaal biertje bij. Een goede deal wat mij betreft!

Happy Italy

Dit is misschien geen restaurant voor een avondvullend programma, maar lekker en goedkoop is het er zeker weten. Als je van enorme pizza’s, pasta of salades houd ben je hier aan het goede adres. Bij Happy Italy heerst er een gezellig Italiaans sfeertje en je kan er onder het genot van een lekker wijntje zeker goed eten.

Downtown gourmet market

Misschien wel het meest knusse eetplekje van Eindhoven. Bij Down Town gourmet market kan je de hele avond genieten van kleine hapjes en drankjes. Ze hebben hier van alles, van Turkse specialiteiten, tot Indiaas streetfood, maar ook Hollandse kaas en bitterballen. Let op: je kan hier alleen maar met pin betalen.

Er is dus genoeg keuze voor een avondje eten buiten de deur. Heb je de smaak te pakken maar laat je spaarrekening dit niet toe? Ga op zoek naar een nieuw bijbaantje of doe inspiratie op voor een simpele thuis maaltijd.

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Wordt dan Junior Content Creator bij Eindhoven Studentenstad!

Junior Content Creator worden

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

Esmee studentondernemer studentensteden
Abonneren op