← Terug naar overzicht

Lowbudget en leuk: haal het maximale uit de staycation

Als student ben je vast wel bekend met het volgende dilemma: je wil de mooiste tijd van je leven hebben, maar je hebt er het budget niet voor. Niet getreurd! Ook als je geen geld hebt voor een verre reis, dan kan je het optimale uit je vakantie halen.

First things first: Het draait allemaal om het gezelschap. Je hoeft echt niet helemaal naar Thailand te vliegen om een onvergetelijke zomer te hebben. Met de juiste mensen om je heen, heb je alles wat je nodig hebt. Maar mochten jij en je vrienden/familie toch een beetje inspiratieloos zijn, volgen hier een aantal leuke, (voornamelijk) budget-friendly vakantieactiviteiten.

Goedkoop een paar nachtjes weg

Als je met een grotere groep bent, zijn huisjes van Landal, Centerparks of Roompot erg leuk! Je kan vaak makkelijk met z’n allen in hetzelfde verblijf, er is genoeg te doen in de omgeving en als je de kosten deelt, dan ben je erg voordelig uit.
Daarnaast zijn er natuurlijk zat leuke B&B’s en kleinere accommodaties te vinden door het hele land. En als jouw groepje niet zo gehecht is: kamperen is natuurlijk helemaal goedkoop!

Daarnaast kan je websites als vakantieveilingen.nl ook in de gaten houden. Wie weet wat je hier tegenkomt!

Losse dagjes weg

Dierentuinen en pretparken gaan erg goed samen met mooi weer en de zomervakantie. Helaas zijn die vaak ook razend druk en stiekem best prijzig! Heb je ook weleens gedacht aan simpelweg een stad bezoeken? Variërend per stad kan je dit altijd wel combineren met een museumpje, een bos/strandwandeling, bootvaart, een kermis, feest of wat dan ook. Probeer je eens te bedenken in welke steden je nog nooit bent geweest.

Workshops en cursussen

Ik ben me er heel bewust van hoe nerdy dit klinkt, maar waarom niet leren in je vakantie?! Is er niet iets wat je altijd al had willen doen, maar waar nooit echt de tijd voor hebt gehad? Dit is het perfecte moment voor die wijnproeverij, die paaldanslessen, die cursus glasblazen of om te leren boogschieten. Waarom niet?!

Weer eens wat anders

Mocht je nu nog niet zo goed weten wat je met je vrije tijd aan moet, zijn hier nog een aantal originele suggesties waarmee jij wellicht je vakantie kan volplannen:

 • Kanoën/kajakken
 • Speeddaten
 • Skaten/skeeleren
 • Gamehal
 • Poolen
 • Bowlen
 • Escaperoom
 • Picknicken/BBQ
 • Lasergamen/paintbal
 • Spelletjes avond
 • Film/seriemarathon
 • Een heerlijk ouderwets watergevecht
 • (Gratis) festivals en concerten
 • Fietstocht
 • Wordt vrijwilliger

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Wordt dan Junior Content Creator bij Eindhoven Studentenstad!

Junior Content Creator worden

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

Esmee studentondernemer studentensteden
Abonneren op