← Terug naar overzicht

5 life hacks waar je veel geld mee bespaard

Aan het einde van de maand vraag ik me altijd af waar mijn geld is gebleven. Als ik dan naar mijn rekening kijk zie ik tientallen onnodige uitgaven. Janken, want dat betekent dat ik de laatste week nauwelijks geld heb voor boodschappen en mijn voorraadkast moet leegplunderen (lees instant noodles, knakworsten en soep uit blik). Herken je dit? Lees dan vooral het artikel hieronder voor vijf simpele life hacks waar je veel geld mee bespaart!

Plan wanneer je iets koopt

Met deze life hack bespaar je veel geld, omdat je iets koopt wanneer het goedkoop is en niet wanneer je het nodig hebt. Kijk bijvoorbeeld eens in de reclamefolders. Zie je dat je bij aankoop van jouw shampoo een fles gratis krijgt? Haal de shampoo dan meteen in huis. Als je wacht tot je shampoo op is, is het misschien niet in de aanbieding. Deze life hack werkt trouwens ook voor duurdere aankopen. Koop bijvoorbeeld je winterjas tijdens de laatste week van de uitverkoop, net voordat de zomercollectie in de winkels hangt. Je kan met deze tip tot wel 70% van de originele prijs besparen.

Haal geen eten of drinken onderweg

Dat je veel geld bespaart door niet uiteten te gaan is inmiddels wel bekend. Maar wist je dat je bijvoorbeeld ook veel geld bespaart door geen koffie onderweg te halen? Wanneer je thuis een kop koffie zet kost dat je zo’n €0,35. Sla die Starbucks ’s ochtends dus maar over!

Verkoop spullen die je niet meer gebruikt

Ruim af en toe je huis op en leg spullen apart die je niet meer gebruikt, maar wel kunt verkopen. Ik verkoop bijvoorbeeld vaak mijn studieboeken waarvan ik weet dat ik ze niet meer ga gebruiken. Ook breng ik kleding die er nog goed uitziet naar tweedehandswinkels of zet ze op het internet. Dit kost je wel wat tijd, maar brengt vaak aardig wat geld op. Dit is niet alleen heel fijn voor je portemonnee, maar zorgt er ook voor dat je geen onnodige rommel in huis hebt!

Koop tweedehands spullen

Het is niet alleen heel handig om je spullen tweedehands te verkopen, maar ook om tweedehands te kopen! Je moet er een beetje handig in worden, maar als je het eenmaal doorhebt weet je precies waar je goede tweedehands spullen kunt kopen. Zo zijn er bijvoorbeeld tweedehandskledingwinkels waar ze alleen maar merken verkopen. Daar vind je vaak hele toffe kleding voor minder dan de helft van de originele prijs!

Stop met drinken

Dit is niet alleen heel gezond, maar bespaard je ook heel veel geld! Als je tijdens het uitgaan geen alcohol nuttigt drink je namelijk alleen wanneer je dorst hebt. Op deze manier kan je prima een avond teren op twee goedkope watertjes in plaats van tien baco! (Omdat ik me realiseer dat dit misschien niet erg haalbaar is voor de meeste studenten adviseer ik om je alcohol inname te matigen. Beperk je bijvoorbeeld tot het drinken van alcohol buiten de deur op een dag.)

Wil je meer te weten komen over sparen? Neem dan een kijkje op de website van Rabobank

 

Meer studentennieuws

Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Eindhoven Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden