U bent hier

Tandarts in Eindhoven

Als je in Eindhoven gaat wonen tijdens je studententijd is het wel zo handig om ook hier je tandarts te hebben. Vaak moet je voor je verzekering 1 keer per jaar of half jaar je gebit laten controleren. Dan is het natuurlijk vervelend als je eerst naar de andere kant van het land moet treinen.

Tandarts vinden in Eindhoven

Ga je in Eindhoven wonen en heb je geen zin om voor je tandarts op en neer te moeten reizen? Zoek dan een nieuwe tandarts in Eindhoven. Op de website zorgkaartnederland.nl vindt je een overzicht van tandartsen en andere zorgverleners in Eindhoven.

Niet elke tandartspraktijk neemt nieuwe klanten aan. Het is ook verstandig om te vragen aan studenten om je heen of zij goede ervaring hebben met een bepaalde tandarts. Een goede tandarts is belangrijk, zodat je niet over een paar jaar voor onnodige extra kosten voor je gebit komt te staan. Heb je in het avond of weekend ernstige pijn aan je tanden? Dan kun je in Eindhoven naar een van de volgende spoedtandartsen.

Waar op letten bij tandarts kiezen

Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten voordat je een tandarts kiest. Een tandarts moet altijd een BIG registratie hebben, anders moet je er niet naar overstappen! Daarnaast kan je kijken welke faciliteiten en specialisme je tandarts heeft. Kan je tandarts maar heel weinig zelf doen? Dan moet je al snel naar een andere tandarts of naar het ziekenhuis. Kijk ook of de tandarts aangesloten is bij jouw zorgverzekering en naar de tandarts vergoeding die je zorgverzekering verplicht is om te betalen.

Overstappen van tandarts

Overstappen is altijd mogelijk! Bekijk eerst of de tandartspraktijk, waar jij naar toe wilt, nog mensen aanneemt. Neemt de tandarts nieuwe klanten aan, dan kun je je daar inschrijven. Neem vervolgens contact op met je oude tandarts en geef aan waarom je overstapt (bijvoorbeeld dat je in een andere stad bent gaan studeren). Geef daarnaast ook aan per wanneer je wilt overstappen en geef het emailadres en adres van je nieuwe tandarts door. Jouw oude tandarts kan dan jouw dossier overdragen aan je nieuwe tandarts.

Op zoek naar een spoedtandarts in Eindhoven

Het kan voorkomen dat je in de avonduren of in het weekend ernstige pijnklachten of andere gebitsproblemen krijgt. Soms zo erg dat dit niet tot de volgende dag kan wachten. Gelukkig kan je dan terecht bij spoedgevallendiensten in Eindhoven.

Tandartsen in Eindhoven

De Kliniek voor Mondzorg: altijd tijd voor studenten.

Al vele jaren helpt deze kliniek studenten in Eindhoven voor de reguliere controles en behandelingen of pijnklachten. Voor dat laatste houden ze altijd wat tijd vrij in hun agenda. Als student kan je dus eigenlijk altijd bij De Kliniek voor Mondzorg terecht. Houd er wel rekening mee dat je een tandartsverzekering hebt, je moet de nota namelijk altijd zelf indienen bij je verzekering. Meer informatie kun je vinden op de website van De Kliniek voor Mondzorg.

Tip: vind ook je huisarts in Eindhoven!

Heb jij zelf ervaring met een goede tandarts? Laat het ons weten via: eindhoven@studentensteden.nl, zodat we jou en andere studenten nog beter kunnen informeren.

Lees ook

lach
soa-test
Abonneren op