U bent hier

Geldzaken

Collegegeld, boeken, kleding, huur, eten en drinken... Studeren en het bijbehorende studentenleven zijn leuk, maar het kost hartstikke veel geld. Je krijgt of leent een bepaald bedrag bij DUO en misschien krijg je ook een bijdrage van je ouders, maar dat is lang niet altijd genoeg. Gelukkig is er in Eindhoven altijd vraag naar hardwerkende studenten. Zoek je een bijbaan? Neem dan een kijkje in ons overzicht met de leukste bijbanen in Eindhoven.

Wij bieden jou hier allerlei (be)spaartips, informatie over goedkoop je rijbewijs halen, slim een telefoonrekening afsluiten, een goede (zorg)verzekering kiezen en hoe het zit met het afsluiten van een hypotheek als je straks een studieschuld hebt! Wil je meer weten?

Hoe maak je een begroting?

Tijdens je studententijd komen er opeens allemaal kosten op je bord te liggen. Hoe zet je al deze kosten op een rij en houd je het overzichtelijk voor jezelf? Wij leggen het uit!

Tips voor het kopen van een nieuwe laptop

Een laptop is onmisbaar tijdens je studie, maar waar moet je nu op letten bij de aanschaf van een nieuwe laptop? En waar vind je laptops met studentenkortingen? Wij zochten het voor je uit en hebben een aantal goede deals voor je met wel 20% korting op laptops.

Studentenrekening openen

Elke jaar tijdens de introductieperiode zijn er meerdere banken die jouw proberen te strikken om een studentenrekening bij hun te openen. Wij hebben voor jou uitgezocht waarom je een studentenrekening moet openen tijdens je studententijd.

Alles wat jij wilt weten over je autorijbewijs

Ben je 18 en heb je zin om te starten met rijlessen? Goed om alle informatie omtrent rijlessen en je rijexamen van tevoren goed uit te zoeken. We hebben alle informatie - zoals de kosten - over het halen van een auto rijbewijs voor je op een rij gezet.

Gezamenlijke of huisrekening openen

Als je op kamers gaat, of gaat samenwonen, komen er veel vaste lasten bij. Uitgaven zoals huur en de boodschappen ga je waarschijnlijk delen met je huisgenoten. Maar hoe doe je dit nou het gemakkelijkst? Open een gezamenlijke rekening!

Sparen

Je hebt spaarders en je hebt niet-spaarders, vind jij het nou ook lastig om te sparen? Of juist niet? Dan lees je hier handige tips om een leuk bedrag bij elkaar te sparen!

Alles over beleggen tijdens je studententijd

Ook als student kun je succesvol beleggen. Als je dit goed doet, kun je wat extra centjes bijverdienen. Dus heb je wat geld over om te beleggen? Check dan hier hoe je dit het best kunt doen.