Skip to main content

Zo vind je goedkope vliegtickets voor je volgende trip

Heb je komend jaar weer spannende reisplannen? Betaalbare vluchten zijn meestal de sleutel tot een voordelige vakantie. Ontdek de beste trucs om goedkope vliegtickets te vinden.

 

Wees flexibel met je bestemming

Een van de makkelijkste manieren om goedkope vliegtickets te scoren is om flexibel te zijn met de bestemming voor je volgende vakantie. Als alle vakantielanden en luchthavens nog open liggen dan kun je optimaal 'cherry picken'. Maar hoe weet je dan wat de optimale bestemming voor jou is? Vroeger moest je dan heel veel verschillende bestemmingen uitproberen, maar tegenwoordig kun je gebruik maken van een handige 'Google Flights hack'. Hoe werkt dit? Heel simpel: je gaat naar Google Flights, maar in plaats van alle velden in te vullen (van, naar, vertrekdatum, retourdatum), vul je alleen de luchthaven van vertrek in. Vervolgens klik je meteen op 'Ontdekken'.

 

Google Flights presenteert dan een wereldkaart met allerlei bestemmingen en vliegtickettarieven voor bijvoorbeeld een reis van twee weken in de komende 6 maanden. Met deze instellingen kun je verder spelen en in- en uitzoomen op de kaart. Zo ontdek je eenvoudig buitenkansjes voor jouw ideale trip.

 

Maak gebruik van vliegticket acties & aanbiedingen

Door het jaar heen hebben verschillende airlines ook aanbiedingen. Voor lange vluchten kun je denken aan deals van bijvoorbeeld Emirates of Singapore Airlines (die normaal niet per se voordelig zijn). Een populaire actie voor goedkope vliegtickets is die van KLM. Het is te verwachten dat de KLM Real Deal Dagen 2024 ergens in januari waarschijnlijk wel weer van start zullen gaan, zoals ook in eerdere jaren. Misschien ken je deze actieperiode nog als de KLM Werelddeal Weken? Tijdens de coronaperiode heeft KLM afscheid genomen van deze naam.

Dus als je nu op zoek gaat naar de KLM Werelddeal Weken 2024, dan kom je vanzelf uit bij de Real Deal Dagen. Tip: bekijk voor een aantal bestemmingen die je voor ogen hebt van te voren ook al de ticketprijzen, want niet elke bestemming wordt goedkoper tijdens zo'n actieperiode. Dit heeft namelijk ook met beschikbaarheid van vliegtickets en boekingsklassen te maken.

 

Kies de beste periode om te vliegen & boek op het juiste moment

Skyscanner doet al jaren onderzoek naar de beste periode om vliegtickets te boeken voor allerlei bestemmingen. Het spreekt voor zich dat tickets in het hoogseizoen (als iedereen weg wil) relatief duur zijn. Maar daaromheen verschilt het nogal per bestemming. Zoek je bijvoorbeeld vliegtickets van Amsterdam naar Barcelona, dan is mei duurder dan gemiddeld terwijl juni juist relatief goedkoop is. Voor een verre vlucht kan het weer helemaal anders zijn. Zo ben je richting Bangkok juist met een vertrek in mei weer voordelig uit. Even mee experimenteren op Skyscanner dus.

Naast de ideale vertrekmaand is ook het moment van boeken enorm belangrijk voor de vliegticket prijzen. In de laatste paar weken (dus last minute) zul je vrijwel nooit goedkoop uit zijn. Wanneer moet je dan wel boeken? Wederom het voorbeeld richting Barcelona. Dan ben je ongeveer 21 weken voor vertrek het goedkoopste uit. Voor vliegtickets richting Bangkok is het een heel ander verhaal. Dan ben je juist 7 a 8 weken voor vertrek het voordeligste uit.

Voor sommige mensen is het vinden van goedkope vliegtickets een topsport. Zo gek hoef je het natuurlijk niet te maken. Maar ook als jij gewoon ietsje goedkoper uit wilt zijn, heb je met bovenstaande tips genoeg tools in handen om te besparen. Happy travels!

 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Eindhoven Studentenstad

Eindhoven biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Eindhovense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Eindhoven.

Studeren in Eindhoven

Ga jij studeren in Eindhoven? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Eindhoven

Ga je in Eindhoven studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Eindhoven en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Eindhoven

Er zijn een heleboel redenen om in Eindhoven te studeren en wonen tijdens je studententijd! Er zijn veel studiemogelijkheden en er is altijd wat te doen voor studenten.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Eindhoven

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Eindhoven Studentenstad.

Gezondheidszorg in Eindhoven

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Eindhoven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.