Skip to main content

Zo vind je een nieuwe kamer of studio in Eindhoven

Ben je nieuw in Eindhoven? Of heb je na je eerste studiejaar toch maar besloten op kamers in Eindhoven te gaan? De zoektocht naar een nieuw plekje is niet altijd even makkelijk. Vaak zijn er enorm veel aanmeldingen voor kijkavonden en, als je dan al langs mag komen, moet je ook nog eens leuk over weten te komen in dat ene uurtje. Natuurlijk is het ook belangrijk of jij het huis wel leuk genoeg vindt. Om je te helpen in je zoektocht naar een kamer of studio in Eindhoven heb ik hier wat tips voor je opgeschreven.

Facebook

De makkelijkste en goedkoopste manier om een kamer te scoren is via Facebook. Er zijn een aantal groepen waar je lid van kan worden, waar dagelijks meerdere kamers op worden aangeboden. Een voorbeeld hiervan is de groep find a room(mate) or house in Eindhoven - kamer(s) in Eindhoven. Op deze pagina zetten studenten en verhuurders een advertentie met foto’s waar jij op kan reageren. Vaak is het handig als je even een persoonlijk berichtje stuurt naar de adverteerder. Deze optie is mijn favoriet, omdat het erg overzichtelijk is, snel werkt en natuurlijk gratis is. Je moet wel even lid worden, maar meestal wordt je al snel geaccepteerd.

Tip: er zijn meer van dit soort groepen op Facebook. Zoek op termen als 'kamers eindhoven' in de zoekbalk van facebook en je ziet verschillende groepen en advertenties!

Vestide

Vestide is de woningbouwvereniging voor studenten in Eindhoven. Ze hebben een redelijk groot aanbod en de huurprijzen zijn meestal erg gunstig. Er is helaas wel één nadeel en dat is de wachtlijst. Voor de meeste kamers en studio’s heb je behoorlijk wat wachttijd nodig om kans te maken op een kamer. Al zijn er gelukkig ook wat studentenhuizen van Vestide waar de bewoners zelf kiezen wie ze als nieuwe huisgenoot willen. In alle andere gevallen krijgt de persoon met de langste wachttijd de eerste keuze. Het is dus verstandig om je hier zo snel mogelijk in te schrijven. Het liefst al voordat je gaat studeren. Je staat dan hoger op de wachtlijst als je er wel klaar voor bent om op kamers te gaan!

Tip: ook al denk je nu nog geen kans te maken, schrijf je toch in op de website van Vestide! Als je in een latere fase van je studie eens wilt verhuizen of een eigen studio wilt, heb je ineens een hele grote wachttijd opgebouwd en maak je meer kans.

Studie-, Studenten- & Sportverenigingen

Dit lijkt misschien wat voor de hand liggend, maar het zou zomaar eens een van de meest handige opties kunnen zijn. Door rond te vragen bij vrienden en bij je studentenvereniging is de kans dat je een kamer vindt heel groot. Er is altijd wel een vriend van een vriend (van een vriend), die nog een kamer beschikbaar heeft of iets weet. Door even rond te vragen heb je binnen no-time een aantal tips te pakken, echt waar! Je zou ook een briefje of een leuke advertentie op kunnen hangen in jullie verenigingsruimte, of stuur een whatsappje dat je op zoek bent in al je groepsapps.

Heb je nog niet gevonden wat je zocht? Kijk dan ook eens bij ons overzicht met kamers in Eindhoven en schrijf je in voor onze kamer nieuwsbrief! Je ontvangt dan maandelijks de nieuwste kamers in je mailbox.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Eindhoven Studentenstad

Eindhoven biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Eindhovense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Eindhoven.

Studeren in Eindhoven

Ga jij studeren in Eindhoven? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Eindhoven

Ga je in Eindhoven studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Eindhoven en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Eindhoven

Er zijn een heleboel redenen om in Eindhoven te studeren en wonen tijdens je studententijd! Er zijn veel studiemogelijkheden en er is altijd wat te doen voor studenten.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Eindhoven

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Eindhoven Studentenstad.

Gezondheidszorg in Eindhoven

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Eindhoven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.