Skip to main content

Zo maak je jouw studentenkamer gezellig

De winter staat voor de deur en dat betekent dat we de komende tijd veel in onze studentenkamer zijn. Omdat het buiten al koud genoeg is, is het fijn om wat warmte naar binnen te halen. En hoe kun je dat beter dan door jouw kamer gezellig te maken? Ik leg je uit hoe je dit doet, zodat je deze winter veel plezier hebt van jouw kamertje!

Donkere kleuren

In de winter mogen de donkere kleuren weer tevoorschijn gehaald worden. Dit kun je bijvoorbeeld doen door de kussentjes op je bank een andere hoes te geven. Of jouw beddengoed veranderen naar een donker beddengoed. Heb je wel eens een flanellen dekbedovertrek gehad? Superwarm, lekker zacht en heeft een winterse uitstaling! Je kunt ook een muur in jouw kamer een kleurtje geven. Donkergroen is onwijs gaaf! Of donkerroze, als je niet te donker wilt. Door jouw kamer donkere kleuren te geven, zit het er meteen een stuk warmer, knusser en gezelliger uit.

Warmte

Behalve donkere kleuren in je kamer, kun je het ook letterlijk warm maken. Dit kun je natuurlijk doen door de verwarming hoog te zetten, maar er zijn ook andere manieren voor. Hang bijvoorbeeld verduisterende gordijnen op en houd tocht onder de ramen en deuren tegen. Haal een paar dekentjes in huis voor op de bank en een mooi vloerkleed voor bij je bed. Heerlijk om in de winter op een warm kleed uit bed te stappen! 

Knusse verlichting

Verlichting doet onwijs veel voor de sfeer in jouw kamer. Je kunt het grote licht aanzetten, maar er is eigenlijk weinig ongezelliger dan dat. Zeker in de winter kan verlichting jouw kamer heel gezellig maken. Je kunt bijvoorbeeld een lichtjesslinger boven je bed hangen of een paar kleine lampjes door je kamer heen. Helemaal knus maak je het natuurlijk met kaarsen. Deze zijn onmisbaar in de winter! Maak een mooi plateau met verschillende kaarsen erop en zet deze op tafel. Of zet kleine waxinelichtjes verspreid door je kamer. Vind je dat toch een beetje spannend? Er zijn tegenwoordig ook nep kaarsen die heel realistisch zijn. Batterij erin en klaar!

Accessoires

Je kamer maak je helemaal af met leuke accessoires. Denk aan mooie lijsten op de muur of gave planten. Geen zorgen, er zijn ook planten die zelfs studenten niet dood laten gaan! Een beetje groen in je kamer kan het een stuk gezelliger maken. Ik ben zelf ook erg fan van een mooie vaas met droogbloemen of pluimen erin. Daar hoef je niet voor te zorgen.

Tip: heb je pluimen in een vaas staan? Spray ze in met haarlak om het uitvallen van pluisjes te voorkomen.

Hopelijk kun je met deze tips je kamer iets gezelliger maken en maximaal van je kamer genieten deze winter!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Eindhoven Studentenstad

Eindhoven biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Eindhovense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Eindhoven.

Studeren in Eindhoven

Ga jij studeren in Eindhoven? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Eindhoven

Ga je in Eindhoven studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Eindhoven en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Eindhoven

Er zijn een heleboel redenen om in Eindhoven te studeren en wonen tijdens je studententijd! Er zijn veel studiemogelijkheden en er is altijd wat te doen voor studenten.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Eindhoven

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Eindhoven Studentenstad.

Gezondheidszorg in Eindhoven

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Eindhoven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.