Skip to main content

Zo blijft je studentenkamer warm in de winter

Het is nog augustus, maar voordat je het weet beginnen de koude dagen weer te komen. Door de klimaatveranderingen wordt het steeds kouder in de winter. In deze blog lees jij hoe je warm de winter doorkomt.

Warmtebron

Je kunt op verschillende manieren je kamer verwarmen, zoals een mobiele kachel, lucht-lucht warmtepomp of een keramische verwarming. Een elektrische radiator kopen heeft als voordeel dat het een gemiddeld energieverbruik heeft en niet te duur is. Als je een verwarming wilt die erg zuinig is kost dit ook veel geld. Hierdoor is een elektrische radiator een betere keuze voor in jouw studentenhuis of -kamer. Daarnaast wordt de warmte snel verdeeld over de ruimte en heb je geen kans op het oplopen van een CO2-vergiftiging. Een elektrische radiator is ideaal als bijverwarming voor een kamer waar het erg koud wordt in de winter. Wil je de elektrische radiator gebruiken in de woonkamer? Verplaats dan af en toe de meubels. De meubels blokkeren namelijk de circulatie van de warme lucht.

Kou buiten houden

Als je de kou niet buiten houd, heeft het weinig zin om het binnen warm te maken. Zorg er dus voor dat je geen tocht hebt. Dit komt bijvoorbeeld door de brievenbus, onder de deur door en langs het kruipluik. Helaas zijn er nog steeds ramen die geen dubbel glas hebben, waardoor hier veel kou doorheen komt. Je kunt hiervoor isolatiefolie gebruiken. Je brengt dit aan op de binnenkant van het glas. Nog beter is het als de ramen worden vervangen door dubbelglas, maar dit is iets wat je huisbaas moet regelen. Een groot deel van de warmte gaat ook verloren door het dak. In de zolder kan je daarom ook isolatie plaatsen.

Gordijnen

Je kunt warmte krijgen in je studentenkamer door overdag de gordijnen open te laten staan. Dan komt het daglicht naar binnen en komt er warmte binnen. Als het donker is, kun je de gordijnen beter sluiten. De gordijnen zorgen dan voor extra isolatie en zorgen ervoor dat er geen warmte verdwijnt uit de kamer. Heb je gaten in je gordijnen? Maak deze dan of vervang de gordijnen. Door de gaten kan namelijk ook warmte verloren gaan.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Eindhoven Studentenstad

Eindhoven biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Eindhovense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Eindhoven.

Studeren in Eindhoven

Ga jij studeren in Eindhoven? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Eindhoven

Ga je in Eindhoven studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Eindhoven en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Eindhoven

Er zijn een heleboel redenen om in Eindhoven te studeren en wonen tijdens je studententijd! Er zijn veel studiemogelijkheden en er is altijd wat te doen voor studenten.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Eindhoven

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Eindhoven Studentenstad.

Gezondheidszorg in Eindhoven

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Eindhoven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.