Skip to main content

Zo blijf je fit deze zomer

De zomervakantie is aangebroken. Dat betekent dat je weer heel veel tijd hebt om leuke dingen te doen: lekker uiteten, drankjes op het terras, barbecueën in het park en misschien wel op vakantie. Door het hele vakantiegevoel vergeet je soms wel om een beetje in beweging te blijven. En dat is zonde, want als je niet oplet moet je na de vakantie keihard trainen om weer in vorm te komen. Wij geven je daarom tips om deze zomer fit te blijven!

Blijf bewegen

Het is tijdens de vakantie heel verleidelijk om minder te sporten. Toch is het goed om ook tijdens de zomermaanden in beweging te blijven. Als je niet op vakantie gaat, probeer dan om regelmatig te sporten. Ga bijvoorbeeld een rondje hardlopen of train bij sportschool Eindhoven. Als je wel op vakantie gaat, zijn er genoeg manieren om in beweging te blijven. Verken de vakantiebestemming bijvoorbeeld met de fiets in plaats van de auto, wandel elke dag minimaal een uur of zoek een sportschool waar je tijdelijk kunt trainen. Je kunt natuurlijk ook een home workout doen op vakantie. Er staan heel veel filmpjes online met gemakkelijke sportoefeningen waar je geen of weinig spullen voor nodig hebt. Als gewichten kun je dan bijvoorbeeld gevulde flessen gebruiken. Sportelastieken kunnen een oefening ook zwaarder maken en deze kun je gemakkelijk meenemen op reis.

Let op wat je eet

Tijdens de zomervakantie wil je natuurlijk optimaal genieten, maar probeer wel om een beetje op je eten te letten. Het is zonde om je gezonde levensstijl zo uit het raam te gooien en na de zomer weer helemaal opnieuw te beginnen. Wissel die vette hap dus af met een gezonde maaltijd. Let er ook op als je uiteten gaat. Je kunt echt wel een keer die sappige hamburger bestellen, maar ga ook eens voor een gezondere of lichtere optie. Bestel bijvoorbeeld een salade of laat dat stokbroodje een keer staan.

Drink genoeg water

Als je fit wil blijven, is het ook belangrijk om voldoende water te drinken. Water zorgt ervoor dat je genoeg vocht binnenkrijgt en dat is – zeker met mooi weer – heel erg belangrijk! Probeer om de frisdrank en alcohol zoveel mogelijk te laten staan, want hier zitten stiekem heel veel calorieën in. Natuurlijk is een drankje op zijn tijd helemaal prima tijdens de vakantie, maar probeer verder om zoveel mogelijk water te drinken. De meeste mensen hebben 1,5 tot 2 liter water nodig op een dag.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Eindhoven Studentenstad

Eindhoven biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Eindhovense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Eindhoven.

Studeren in Eindhoven

Ga jij studeren in Eindhoven? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Eindhoven

Ga je in Eindhoven studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Eindhoven en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Eindhoven

Er zijn een heleboel redenen om in Eindhoven te studeren en wonen tijdens je studententijd! Er zijn veel studiemogelijkheden en er is altijd wat te doen voor studenten.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Eindhoven

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Eindhoven Studentenstad.

Gezondheidszorg in Eindhoven

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Eindhoven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.