Skip to main content

Wist jij dit over Eindhoven?

Ik woon al mijn hele leven in Eindhoven, maar er zijn toch stiekem heel veel dingen die ik nog helemaal niet wist over Eindhoven. Ik ging op zoek naar gekke feitjes over Eindhoven en ik ben flink verrast!

De Lichtjesroute

Na de oorlog wilden de mensen in Eindhoven laten zien dat het licht weer was teruggekeerd. Na mislukte pogingen om kaarsen voor het raam te zetten werd er in 1947 besloten om op verschillende plekken in de stad Brandpunten aan te steken. Er kwamen door de jaren heen steeds meer Brandpunten tot het was uitgegroeid tot een route van 40 kilometer! In 1969 hielden ze ermee op, maar gelukkig keerde de lichtjesroute weer terug in 1984. Ze hebben hem wel wat ingekort tot maar 22 kilometer. Van 18 september tot 14 oktober kun je hem nu ieder jaar bewonderen!

De Bergen

De Grote en De Kleine Berg kennen we allemaal, maar waarom noemen we het eigenlijk De Bergen? Het is toch hartstikke vlak? Dat klopt, alleen was dit niet altijd het geval! Vroeger was dit deel van het centrum namelijk gebouwd op verschillende zandheuvels. Als je nu nog goed kijkt, dan kun je zien dat sommige straten van hoogte verschillen. Het is misschien wel een van de oudste wijken uit Eindhoven en is tijdens de oorlog gespaard gebleven. Daarom zijn alle huizen nog zo authentiek en sfeervol.

Tip: op De Bergen kun je ook superleuk uiteten, borrelen en uitgaan!

Eindhoven de lichtstad

Wij denken allemaal dat Eindhoven deze bijnaam heeft gekregen door de gloeilampen van Philips. Maar als we nog iets verder terug in de tijd gaan, zie je dat in Eindhoven de eerste luciferfabriek gebouwd is en daar komt de bijnaam eigenlijk vandaan! De fabriek werd in 1870 door Mennen en Keunen gebouwd. Pas jaren later kwam Philips met de gloeilampen naar Eindhoven!

Het Evoluon

Het Evoluon werd oorspronkelijk gebruikt als tijdelijke expositieruimte. Het was een echte publieksattractie en trok wel 527.000 bezoekers in het jaar 1970. Helaas werd het steeds moeilijker om de expositie interessant te houden en de prijzen bleven stijgen. Philips maakte hier gebruik van door het Evoluon te gebruiken voor het Philips Competence Centre. Het Evoluon werd dus omgetoverd tot symbool van Philips. Door de futuristische uitstraling werd de ufo een indrukwekkend statement van onze stad Eindhoven. Tegenwoordig kun je er in de zomer zelfs aan het strand liggen!

Kende je deze feitjes over Eindhoven al? Ik in ieder geval niet. Vooral de geschiedenis van de lichtjesroute vond ik superinteressant! Willen jullie meer van dit soort artikelen direct in je mail ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Eindhoven Studentenstad

Eindhoven biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Eindhovense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Eindhoven.

Studeren in Eindhoven

Ga jij studeren in Eindhoven? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Eindhoven

Ga je in Eindhoven studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Eindhoven en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Eindhoven

Er zijn een heleboel redenen om in Eindhoven te studeren en wonen tijdens je studententijd! Er zijn veel studiemogelijkheden en er is altijd wat te doen voor studenten.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Eindhoven

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Eindhoven Studentenstad.

Gezondheidszorg in Eindhoven

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Eindhoven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.