Skip to main content

Wat te doen in de zomervakantie?

Het duurt nog even, maar wij kijken er al reikhalzend naar uit: de zomervakantie! Na een jaar hard studeren is het eindelijk tijd om even zorgeloos te genieten. Omdat het coronavirus nog wel rondgaat is niet álles mogelijk, maar gelukkig wel een heleboel! Lees hier wat je allemaal kunt doen in de zomervakantie.

Op vakantie naar het buitenland

Ondanks het coronavirus, zijn er toch genoeg mogelijkheden om op vakantie te gaan. Let hierbij op het reisadvies van Rijksoverheid. Je mag naar landen reizen die op geel staan. Landen die op oranje of rood staan, mogen we niet bezoeken voor een vakantie. Voor de meeste reizen in de zomervakantie moet je kunnen aantonen dat je gevaccineerd bent of recent negatief bent getest en een reisverklaring hebt. De ontwikkelingen omtrent het reizen volgen elkaar snel op dus houd het nieuws hierover goed in de gaten. Check ook wat de coronaregels in het land van bestemming zijn, zodat je goed weet hoe jij je daar aan de regels kunt houden.

Tip: heb je nog geen vakantie geboekt, maar wil je wel graag naar het buitenland? Corendon, Prijsvrij en Oad hebben vaak leuke last minute deals.

Op vakantie in eigen land

Stiekem is het ook best wel leuk om in eigen land op vakantie te gaan. Naar het strand, de natuur of een stad; het kan allemaal! Nederland is erg divers en er zijn vast genoeg plekken waar je nog nooit geweest bent. Veel hotels hebben ook goede deals deze zomer. Kijk bijvoorbeeld eens bij Fletcher Hotels en hotels.nl. Onze tips voor een vakantie in eigen land zijn: shoppen in Maastricht, naar het strand in Noordwijk en fietsen in de natuur op één van de Waddeneilanden!

Uitjes

In plaats van een paar dagen achter elkaar, kun je natuurlijk ook op verschillende dagen iets leuks gaan doen. Er is in Nederland superveel te doen: van pretparken tot avontuurlijke tochten. Een leuke activiteit voor de zomer is bijvoorbeeld een Escape Tour. Tijdens deze tour ontdek je een stad naar keuze aan de hand van een app. Je verdient aanwijzingen door – samen met je groep – vragen juist te beantwoorden en opdrachten uit te voeren. De aanwijzingen leiden je uiteindelijk naar de geheime uitgang van de stad. Een VR-experience is erg leuk als het minder mooi weer is. Je beleeft dan een spannend virtual reality avontuur samen met je vrienden of familie, waarbij je samen een puzzel oplost of de mol ontmaskert. Er zijn natuurlijk nog veel meer leuke uitjes te bedenken voor tijdens de zomervakantie. Kijk bijvoorbeeld eens op dagtickets welke uitjes je met korting kunt doen!

Iets nieuws leren

Wil jij het deze zomer eens anders doen en je tijd ook nuttig gebruiken? Gebruik de zomervakantie dan om iets nieuws te leren! Dit kan van alles zijn. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe hobby, een andere sport of een taal. Via NHA kun je verschillende opleidingen en cursussen volgen zoals Spaans, fotografie of kinderverhalen schrijven. Ook bij thuiscursus.nl vind je heel veel verschillende cursussen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een cursus interieurstylist, sommelier of time management? Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een cursus voor. Verdiep je hier dus zeker in als je tijdens de zomermaanden iets nieuws wil leren!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Eindhoven Studentenstad

Eindhoven biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Eindhovense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Eindhoven.

Studeren in Eindhoven

Ga jij studeren in Eindhoven? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Eindhoven

Ga je in Eindhoven studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Eindhoven en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Eindhoven

Er zijn een heleboel redenen om in Eindhoven te studeren en wonen tijdens je studententijd! Er zijn veel studiemogelijkheden en er is altijd wat te doen voor studenten.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Eindhoven

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Eindhoven Studentenstad.

Gezondheidszorg in Eindhoven

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Eindhoven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.