Skip to main content

Wat is er te doen rond kerst in Eindhoven?

Kerstmis is de leukste tijd van het jaar en daar horen natuurlijk feestjes en activiteiten bij. In deze blog lees je waar je moet zijn in Eindhoven voor de leukste activiteiten!

Schaatsen

Natuurlijk ligt er vanaf 15 december t/m 5 januari weer een prachtige ijsbaan op de Markt in Eindhoven. Dit jaar gaan ze ervoor zorgen dat hij bijna helemaal overdekt is, zodat je ook met slechter weer lekker kunt gaan schaatsen. Haal naderhand een lekkere kop chocolademelk bij een van de omliggende cafés.

Kerstwintercircus

Dit jaar wordt er voor de 48e keer het Internationale Kerstwintercircus georganiseerd in de Grote Zaal van het Parktheater. Het is een avond vol plezier met jongleurs, trapezeartiesten, clowns en acrobaten. De mooiste circusacts worden verzameld en opgevoerd in Eindhoven. Maar je kunt niet alleen maar komen kijken, buiten kun je ook jezelf uitdagen op de circusspeelplaats of schaatsen op de indoor schaatsbaan. Bij het Parktheater staan ze voor je klaar!

Fakkeltocht

Iedere kerstavond wordt er een fakkeltocht voor verdraagzaamheid en vrede gelopen door Eindhoven. Dit doen we al sinds 1992! Iedereen verzamelt zich op het Wilhelminaplein om vanaf daar stil te staan bij de vrede. Mooi om bij aan te sluiten voor de kerstgedachte.

Zevengangendiner

Dit jaar pakken ze het groots aan bij De Vooruitgang op de Markt. Ze organiseren een zevengangendiner voor maar €35! Je krijgt een lekker welkomstdrankje en daarna staat er een dj en live saxofonist voor je klaar. Als dat niet bijzonder is! Ook kun je na het eten de welbekende dansjes doen op de dansvloer. De perfecte manier om jouw kerst goed te beginnen.

Beats ’n Bass

Bij De Oude Rechtbank grijpen ze ieder weekend aan voor een feestje, natuurlijk ook met Kerstmis. Zo kun je hier op zaterdag 22 december helemaal losgaan op drum & bass en dubstep. Er zijn drie stages met gratis goodies, Wicked Santa en nog veel meer om te ontdekken. Een kaartje kost maar €10 en dan heb je gegarandeerd een vette avond!

Christmas Market

Natuurlijk zijn er verschillende kerstmarkten, maar die bij The Hub is toch wel heel leuk! Ideaal om medestudenten en internationale studenten te ontmoeten. Op zondag 15 december organiseren ze namelijk een kerstmarkt met allerlei handgemaakte cadeautjes. Ook zijn er allerlei andere actviteiten te doen zoals zingen, knutselen en de kerstman zal zijn gezicht laten zien. Oftewel een supergezellige middag met je vrienden.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Eindhoven Studentenstad

Eindhoven biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Eindhovense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Eindhoven.

Studeren in Eindhoven

Ga jij studeren in Eindhoven? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Eindhoven

Ga je in Eindhoven studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Eindhoven en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Eindhoven

Er zijn een heleboel redenen om in Eindhoven te studeren en wonen tijdens je studententijd! Er zijn veel studiemogelijkheden en er is altijd wat te doen voor studenten.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Eindhoven

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Eindhoven Studentenstad.

Gezondheidszorg in Eindhoven

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Eindhoven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.