Skip to main content

Voordelen van werken in de logistiek in Eindhoven

Ben je op zoek naar een nieuwe (bij)baan in omgeving Eindhoven? Overweeg dan een baan in de logistiek. Hier lees je de voordelen van werken in de logistiek.

Voordeel 1: Verschillende organisaties

Je kunt bij veel verschillende organisaties als logistiek medewerker aan de slag. Zo kan je onder andere werken bij productiebedrijven, groothandels, distributiecentra en transportbedrijven. Hierdoor is er altijd wel een organisatie die past bij jou. 

Voordeel 2: Doorgroeimogelijkheden

Binnen de logistiek kan je doorgroeien naar hogere functies, zoals teamleider en logistiek manager. Wil je graag nog verder doorleren? Dan zijn er ook diverse traineeships binnen de sector logistiek die je kunt doen. Bij veel werkgevers kan je ook betaald cursussen volgen. Vraag dus tijdens het sollicitatiegesprek ook zeker naar deze mogelijkheden.

Voordeel 3: Toeslagen

Als logistiek medewerker komt het vaak voor dat je in het weekend, de avonden of nachten moet werken. Houd je niet van in de avond of in de nacht werken? Geen probleem, er zijn ook banen waarbij je dit niet hoeft te doen. Echter, het voordeel van in het weekend, de avonden of nachten werken is dat je toeslagen krijgt. Hierdoor kan jij je salaris een stuk verhogen. Avonden en nachten werken is ideaal als jij een avondmens bent. Als jij avond en nachtdiensten gaat werken is het wel belangrijk om je ritme hierop aan te passen. Pas ook de tijden aan dat je slaapt en eet. Zo blijf je gezond!

Voordeel 4: Gevarieerde taken

Als logistiek medewerker kan je verschillende werkzaamheden uitvoeren. Werkzaamheden waar je aan moet denken zijn bijvoorbeeld laden en lossen, sorteren van producten, retouren verwerken en kwaliteitscontroles uitvoeren. Als je meer houdt van fysiek werk kun je kiezen voor een baan als logistiek medewerker waar je veel moet tillen door laden en lossen. Een voordeel van fysiek zwaar werk is dat je hierdoor veel beweegt. Dan hoef jij na het werken niet meer te sporten. Als je meer van achter de computer zitten houdt kan je een baan als logistiek medewerker nemen waarbij je vooral administratieve werkzaamheden moet uitvoeren. 

Voordeel 5: Samenwerken

Samenwerken helemaal jouw ding? Als logistiek medewerker werk je niet alleen samen met andere logistiek medewerkers, maar ook met andere soort medewerkers zoals vrachtwagenchaffeurs, heftruckchaffeurs, logistiek managers en expediteurs. Hierdoor ontmoet jij heel veel verschillende mensen. 

Word je hier enthousiast van en wil je snel aan de slag? Lees dan de magazijnmedewerker Eindhoven vacature. Wie weet begin je dan binnenkort al met een baan binnen de logistiek.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Eindhoven Studentenstad

Eindhoven biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Eindhovense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Eindhoven.

Studeren in Eindhoven

Ga jij studeren in Eindhoven? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Eindhoven

Ga je in Eindhoven studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Eindhoven en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Eindhoven

Er zijn een heleboel redenen om in Eindhoven te studeren en wonen tijdens je studententijd! Er zijn veel studiemogelijkheden en er is altijd wat te doen voor studenten.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Eindhoven

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Eindhoven Studentenstad.

Gezondheidszorg in Eindhoven

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Eindhoven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.