Skip to main content

Voordelen van het drinken van sapjes

Je bent zo hard aan het studeren dat je vergeet om te eten. Het is goed dat je niet afgeleid raakt, maar te weinig eten is niet goed voor je concentratie of gezondheid. Gelukkig is hier een makkelijke oplossing voor: sapjes! Wij vertellen je meer over de voordelen van het drinken van sapjes.

Sappen

Wie gezond wil leven moet voldoende gezonde voeding eten zoals volkoren graanproducten, ongezouten noten en natuurlijk fruit. Je kent vast wel het gezegde: "An apple a day keeps the doctor away". Dit wordt gezegd, omdat een appel vol zit met gezonde voedingsstoffen zoals vezels, vitamines en mineralen. Ja, er zit ook suiker in. Maar doordat de appel naast de natuurlijke suikers ook andere belangrijke voedingsstoffen bevat is het vele malen gezonder dan snoep. Daarnaast is een kleine hoeveelheid suiker per dag ook nodig. Hierbij geldt, net als bij drank, dat je het het beste met mate kunt nemen. Als je door het studeren of een andere reden vergeet om fruit te eten, kunnen zelfgemaakte sappen erg handig zijn. Kies liever niet voor kant-en-klare sappen. Hier zijn vaak veel suikers aan toegevoegd. Bovendien is een groot deel van de vezels, vitamines en mineralen bij dat soort sappen verloren gegaan. Door zelf een sapje te maken, krijg je op een makkelijke manier voldoende fruit binnen. Het is ook handig als je vaak onderweg bent. Let wel op dat je niet te vaak sap drinkt, omdat de zuren niet goed zijn voor je tanden. Ook kan je veel kcal binnenkrijgen als je veel sap drinkt. Je zit er namelijk minder vol van dan als je iets eet. Hierdoor is de kans groot dat je er meer van drinkt. Een oplossing hiervoor is om iets eiwitrijks erbij toe te voegen, bijvoorbeeld (soja)yoghurt of (soja)melk. Dit zorgt voor een verzadigder gevoel. 

Groene sappen

Een nog betere keuze zijn groene sapjes. Dit zijn sapjes waar ook groenten in zitten. De groente zorgt ervoor dat jij je voller voelt. Groene sapjes zijn een makkelijke manier om de aanbevolen hoeveelheid groente binnen te krijgen. Het is belangrijk om hierin te variëren. Elke soort groente en fruit bevat namelijk andere vitamines en mineralen. Dit kan je ook zien aan de kleur. Elke kleur groente of fruit bestaat uit een andere samenstelling van vitamines en mineralen. Zo bevatten gele groenten en fruit veel vitamine C. Heb je weinig tijd om een sapje klaar te maken of ben je vaak onderweg? Dan is green juice een goede oplossing. Een groot voordeel hiervan is dat er heel voor soorten fruit en groenten inzitten zoals Baobabvrucht, paprika, broccoli, spirulina en spinazie. Zo krijg je heel veel verschillende vitamines, vezels en antioxidanten binnen. Green juice is een gedroogde groentesap die je zelf aanlengt. Je kunt er ook verschillende recepten meemaken, zoals een eiwitreep of een smoothiebowl.

Wil je nog meer tips over hoe je goed voor jezelf kunt blijven zorgen? Lees dan de blog 'Gezondheid: zo blijf jij goed voor jezelf zorgen!'.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Eindhoven Studentenstad

Eindhoven biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Eindhovense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Eindhoven.

Studeren in Eindhoven

Ga jij studeren in Eindhoven? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Eindhoven

Ga je in Eindhoven studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Eindhoven en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Eindhoven

Er zijn een heleboel redenen om in Eindhoven te studeren en wonen tijdens je studententijd! Er zijn veel studiemogelijkheden en er is altijd wat te doen voor studenten.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Eindhoven

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Eindhoven Studentenstad.

Gezondheidszorg in Eindhoven

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Eindhoven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.