Skip to main content

Vervolgstudie kiezen: in deze sectoren is veel werk

Nog even en je hebt jouw diploma op zak. Voor die tijd moet je eerst nog bepalen welke vervolgstudie je gaat doen. In deze blog lees je in welke sectoren veel werk is. Dit kan helpen bij je studiekeuze!

Kans op een baan na je studie vergroten

Naast dat je in bepaalde sectoren meer kans hebt op een baan na je studie kan je ook op andere manieren de kans op een baan vergroten, namelijk door:

  • Veel praktijkervaring op te doen. Dit kan je doen door (extra) stages te lopen of een bijbaan te nemen in de sector. Extra stages kan je krijgen door bijvoorbeeld een minor of stage in de zomervakantie te doen. 
  • Lid zijn bij een studievereniging of studentenvereniging. Steeds meer werkgevers waarderen het als je extra curriculaire activiteiten hebt gevolgd. Hieronder valt onder andere lid zijn bij een studievereniging of studentenvereniging. Daarnaast vergroot je hierdoor je netwerk, wat de kans op het vinden van een baan vergroot.
  • Extra curriculaire activiteiten volgen. Dit kan, naast lid zijn bij een studievereniging of studentenvereniging, bijvoorbeeld zijn het doen van vrijwilligerswerk, het volgen van een honoursprogramma, het volgen van extra vakken of deelnemen aan een exchange programma.

Zorg 

Er is een groot tekort in de zorg. Dit is nog zichtbaarder geworden tijdens de coronacrisis. Binnen de zorg kan je diverse opleidingen volgen zoals verpleegkunde hbo. Deze studie onderscheidt zich van de mbo variant, doordat je voornamelijk bezig bent met overstijgende taken. Bij verpleegkundige mbo ben je vooral inzetbaar bij voorspelbare situaties.

Techniek en bouw

Binnen deze sector kan je onder andere de hbo opleidingen werktuigbouwkunde, bouwkunde en civiele techniek en elektrotechniek volgen. Als je nog meer wilt groeien qua salaris, kan je ook verder studeren aan de universiteit. Deze studies worden door veel mensen wel ervaren als zware studies, waarbij je veel uren bezig bent met de opdrachten. Als je praktisch ingesteld bent past deze sector goed bij je. Je hebt namelijk veel praktische opdrachten en minder theoretische tentamens. 

ICT

Als je geld belangrijk vindt bij een baan, dan is de ICT-sector aan te bevelen. Binnen deze sector kan je veel groeien in je salaris. Steeds meer banen worden geautomatiseerd, waardoor er steeds meer personeel nodig is binnen deze sector. Meer dan 85% van de mensen die hbo ICT hebben gestudeerd, hadden meteen betaald werk. Binnen hbo ICT zijn er verschillende studies, zoals Software Engineering Security, Game Development of Technische Informatica. Genoeg keuze, dus! 

 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Eindhoven Studentenstad

Eindhoven biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Eindhovense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Eindhoven.

Studeren in Eindhoven

Ga jij studeren in Eindhoven? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Eindhoven

Ga je in Eindhoven studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Eindhoven en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Eindhoven

Er zijn een heleboel redenen om in Eindhoven te studeren en wonen tijdens je studententijd! Er zijn veel studiemogelijkheden en er is altijd wat te doen voor studenten.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Eindhoven

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Eindhoven Studentenstad.

Gezondheidszorg in Eindhoven

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Eindhoven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.