Skip to main content

Vakantie in eigen land

Ondanks corona zijn er in Nederland genoeg mooie gebieden waar je vakantie kunt vieren. Ik heb een paar tips voor je op een rijtje gezet!

Voordelen van op vakantie in eigen land

Natuurlijk is het jammer dat we door corona nog steeds beperkingen hebben voor de locaties van onze vakantie, maar dit is wel een unieke kans om uit te vinden wat Nederland ons allemaal te bieden heeft. Waar je normaal al veel geld kwijt zou zijn aan de vliegreis, kun je dat nu benutten om in je autootje heel het land door te crossen. Of koop bijvoorbeeld een treinkaartje om een dag vrij te reizen en kijk eens waar je allemaal kunt komen met het openbaar vervoer. Zo bespaar je kosten, reistijd en ben je beter bezig voor het milieu. Als je het vergelijkt met een vakantie naar een ver land!

Daarnaast heeft Nederland superveel verschillende opties voor accommodaties en deze voldoen vaak aan hoge eisen. Nederlanders weten goed wat ze willen en dat is duidelijk te zien aan de hoge kwaliteit van de vakantieverblijven. Tijdens een vakantie in eigen land is de kans groter dat je in een goed bed slaapt, dan wanneer je iets boekt in Griekenland! Een beetje verwend zijn heeft nu zo zijn voordelen ;).

De natuur in

Wie zegt dat Nederland volledig bestaat uit Randstad, is duidelijk nog niet in het Oosten en in het Zuiden van ons land geweest. Nederland heeft dan misschien geen hoge bergen zoals de Alpen, maar dat wil niet zeggen dat wij geen mooie natuurgebieden hebben. In de zomer kun je bijvoorbeeld door de bloeiende heidevelden van de Veluwe lopen. Maar ook de kleurrijke tulpenvelden in het voorjaar zijn absoluut de moeite waard om een keer te bezoeken. Bij het bezoeken van een natuurgebied kan ik je zeker aanraden om fietsen te huren en door de omgeving te fietsen. Zo zie je ook bij een kort verblijf veel van de omgeving. Daarnaast biedt het veel flexibiliteit doordat je de fietsen natuurlijk ook even neer kunt zetten en het bos in kunt duiken. De meeste bossen van Nederland hebben goede wandel- en fietspaden en zijn daardoor goed bereikbaar. Zoek wel van tevoren op waar je heen wilt, zodat je kunt checken of de route geschikt is om te lopen of om te fietsen.

Ben jij meer van het relaxen, maar wil je toch de natuur in? Op veel plekken in Nederland komt de e-chopper op. Dit is een volledig elektrische scooter met brede banden die zeer geschikt is om mee door het bos te touren. Doordat ze wel een beperkte accuduur hebben zijn de routes die je af kunt leggen vaak al van tevoren uitgestippeld, maar daardoor zie je wel de mooiste plekjes!

Dagjes weg

Is een vakantie in Nederland net iets te veel gevraagd, dan kun je er natuurlijk ook altijd voor kiezen om lekker een dagje weg te gaan. Afhankelijk van de geldende maatregelen zullen bepaalde locaties nog gesloten zijn, maar Nederland heeft genoeg mooie locaties om te bezoeken. Alleen al een stadswandeling maken of een rondje lopen in een natuurgebied dichtbij, is absoluut een leuke vakantieactiviteit. Je kunt ook lekker genieten op het terras of een eigen picknick midden in de natuur organiseren.

Tip: check hier de lekkerste hapjes voor in de picknickmand!

Een laatste aanrader is om in de zomer het strand te bezoeken. Natuurlijk is een dag relaxen en zonnen een goede bezigheid, maar dat is niet de reden voor deze aanrader. Tijdens de warme en windstille dagen in de zomer heb je namelijk de kans om zeevonk aan te treffen in de zee! Dit is een alg die blauw licht geeft, dat zorgt voor een magisch effect als de golven omslaan. Het moet wel goed donker zijn om dit natuurfenomeen waar te nemen. Ben je bijvoorbeeld op de Waddeneilanden, dan is de kans dat je deze fluorescerende algen van de zomer gaat zien vrij groot! Houd er wel rekening mee dat het heel onvoorspelbaar is waar en wanneer de zeevonk zichtbaar wordt, dus wees niet teleurgesteld als je het niet altijd ziet. Maar ik kan je verzekeren dat het de moeite waard is om eens op zoek te gaan naar plekken waar zeevonk goed zichtbaar is!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Eindhoven Studentenstad

Eindhoven biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Eindhovense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Eindhoven.

Studeren in Eindhoven

Ga jij studeren in Eindhoven? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Eindhoven

Ga je in Eindhoven studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Eindhoven en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Eindhoven

Er zijn een heleboel redenen om in Eindhoven te studeren en wonen tijdens je studententijd! Er zijn veel studiemogelijkheden en er is altijd wat te doen voor studenten.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Eindhoven

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Eindhoven Studentenstad.

Gezondheidszorg in Eindhoven

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Eindhoven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.