Skip to main content

Toe aan vakantie met een krap budget? Dit zijn onze tips!

Het collegejaar is dan misschien nog maar net begonnen, maar met een drukke introweek achter de rug ben jij misschien al weer weer toe aan vakantie... En dat komt goed uit! Want dat de zomer voorbij is, betekent dat het hoogseizoen - en dus het duurste seizoen voor vakanties - dat ook is. Ben je op zoek naar een vakantie met een klein budget, dat wordt nu een stuk makkelijker. Wij geven je een aantal tips, van korting op vliegtickets tot hostels, voor de goedkoopste vakantie!

Boek vliegtickets met korting

Nu de zomer voorbij is, is het weer bijna tijd voor vliegticket aanbiedingen. Vroeger waren de KLM Werelddeal Weken in september, maar dit jaar worden de KLM Real Deal Dagen 2023 verwacht. Ook in september, dus dat is al bijna! Tijdens deze actie boek je tal van bestemmingen met enorm hoge kortingen bij de vliegmaatschappij KLM. Handig dus als je geld wil besparen.

Tijdens de KLM Real Deal Dagen van 2023 kun je naar allerlei bestemmingen, van binnen tot buiten Europa en van extreem goedkoop tot duurdere plaatsen. Daarnaast vlieg je met KLM, wat een hoop voordelen biedt. Zo heeft de maatschappij enorm veel directe vluchten naar bestemmingen overal ter wereld, wat een hoop gedoe en reistijd scheelt qua overstappen. Daarnaast mag je standaard een handbagagekoffer meenemen aan boord. Handig, want dan hoef je geen ruimbagage bij te boeken. Dat scheelt veel geld!

Check de vakantieperiode

De zomervakantie is inmiddels voorbij, en dat betekent dat de prijzen van vliegtickets en vakanties ook weer dalen. Ideaal natuurlijk als je buiten de zomerperiode tijd hebt om op vakantie te gaan. Heb jij binnenkort een week (of langer) zonder colleges en tentamens, dan is dat een ideaal moment om op vakantie te gaan tegen een lage prijs!

Maar houdt er wel rekening mee dat de herfstvakantie er natuurlijk ook alweer snel aankomt. Boeken in september betekent dat je misschien wel weg zal gaan in oktober. Check bij het boeken even wanneer de herfstvakanties vallen, want grote kans dat het in die periode duurder is om op reis te gaan. Het is handig om voor meerdere data de vluchtprijzen te bekijken, zo kun je makkelijk zien wanneer het het goedkoopst is om weg te gaan.

De goedkoopste vakantie plannen

Het boeken via acties van vliegmaatschappijen en het checken van de goedkoopste reisperiode zijn natuurlijk slechts twee dingen die je kunt doen om zo goedkoop mogelijk op vakantie te gaan. Maar wil jij echt voor zo weinig mogelijk geld? Dan kun je nog met talloze andere dingen rekening houden, buiten het boeken van tickets om. Denk er bijvoorbeeld eens aan om in een hostel te slapen in plaats van een hotel, zo bespaar je en ontmoet je ook nog eens nieuwe mensen! Of doe vrijwilligerswerk in ruil voor een slaapplaats, ook dat is op veel plekken mogelijk. Hoe goedkoop of duur je vakantie is, is uiteindelijk afhankelijk van je eigen invulling.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Eindhoven Studentenstad

Eindhoven biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Eindhovense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Eindhoven.

Studeren in Eindhoven

Ga jij studeren in Eindhoven? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Eindhoven

Ga je in Eindhoven studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Eindhoven en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Eindhoven

Er zijn een heleboel redenen om in Eindhoven te studeren en wonen tijdens je studententijd! Er zijn veel studiemogelijkheden en er is altijd wat te doen voor studenten.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Eindhoven

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Eindhoven Studentenstad.

Gezondheidszorg in Eindhoven

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Eindhoven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.