Skip to main content

Tips voor een beginnende crypto belegger

Cryptocurrency is een belangrijke technische trend, en lijkt niet weg te denken in de toekomst. Deze vorm van investeren lijkt bijzonder interessant voor nu en in de toekomst. Zeker omdat het zo op de toekomst is gericht, is dit een uitstekende kans voor studenten. In dit blogartikel geven we een aantal tips over het investeren van crypto.

1: Periodiek inleggen

Vrijwel niemand heeft mega bedragen op de bank staan om deze direct te kunnen investeren, in bijvoorbeeld crypto. Daarom is het belangrijk om periodiek geld opzij te leggen om zo uiteindelijk een groter bedrag te realiseren. Het is een aanrader om elke week of maand een beetje weg te leggen, zo is het niet in een keer een astronomische hoeveelheid geld dat je mist maar toch bouw je iets moois op.

2: Wees geduldig

Crypto heeft net als aandelen tijd nodig, je kan niet van de ene op de andere dag een verdubbeling van je inleg verwachten. Het verwachte rendement over een langere periode is echter wel zeer interessant, dus blijf vooral geduldig. Verkoop je crypto ook niet te snel als er een kleine dip komt, dit gaat vaak vanzelf weer over richting een nieuwe piek.

3: Zorg voor spreiding

Misschien ben je heel erg fan van een bepaalde coin, op zich is dat prima maar je moet ook open minded blijven en zorgen voor spreiding. Wanneer je alles inzet op één munt maak je de risico’s voor jezelf aanzienlijk groter. Wanneer je een diverser portfolio aan crypto hebt, kun je een tegenvaller toch wat makkelijker opvangen.

4: Maak bewuste doelen

Als je voor jezelf duidelijke doelen opstelt, kun je aan de hand van die doelen evalueren. Stel je doelen vooral niet te hoog in, dat kan demotiverend werken. Wanneer je de geschatte opbrengsten relatief laag houdt, is het makkelijker om positief te blijven over de opbrengsten en door te gaan met investeren.

5: Gebruik alleen geld dat je kan missen

Het rendement wat je kan behalen met crypto is natuurlijk enorm aantrekkelijk, en je zou daarom misschien wel het liefst al je geld omzetten naar crypto maar dat kan gevaarlijk zijn. Zorg ervoor dat je genoeg spaargeld hebt om minimaal een jaar lang je vaste lasten kan blijven betalen wanneer je geen inkomsten zou krijgen.

Crypto kopen

Benieuwd naar bitcoin prijzen of prijzen van andere crypto? Neem dan eens een kijkje op anycoindirect.eu en bekijk de mogelijkheden.

Wil je graag aan crypto beginnen, maar gaat het sparen vooraf nog niet zo hard? Zo kun jij geld besparen op je (vaste) lasten!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Eindhoven Studentenstad

Eindhoven biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Eindhovense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Eindhoven.

Studeren in Eindhoven

Ga jij studeren in Eindhoven? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Eindhoven

Ga je in Eindhoven studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Eindhoven en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Eindhoven

Er zijn een heleboel redenen om in Eindhoven te studeren en wonen tijdens je studententijd! Er zijn veel studiemogelijkheden en er is altijd wat te doen voor studenten.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Eindhoven

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Eindhoven Studentenstad.

Gezondheidszorg in Eindhoven

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Eindhoven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.