Skip to main content

Tips voor de inrichting van je tuin

Mag jij bij je ouders mee bepalen hoe de tuin wordt ingericht? Of ben jij een van de gelukkigen die in een studentenhuis met een tuin woont? Dan heb ik wat leuke ideeën voor je tuininrichting! Lees je mee?

Tuin opknappen

Om alvast voorbereid te zijn op het zomerseizoen, kun je maar beter op tijd beginnen met het zoeken naar tuinmeubels. En als je daar in de winter al mee begint, kun je vaak leuke kortingen krijgen of andere acties meepakken. Nu de feestdagen er aan zitten te komen en je nog niet genoeg inspiratie had voor je lijstje, kun je natuurlijk ook iets voor in de tuin er op zetten. Zeker omdat de meeste tuinmeubels toch wel een behoorlijke investering zijn, is het altijd fijn als vrienden of familie een handje kunnen helpen.

De basis

De basis voor een tuin waar je veel gebruik van wilt maken, zijn de zitplekken. Ben je meer op zoek naar wat moderns, zoek dan naar stoelen met een metalen frame. Hier kun je dan zelf kussens op leggen of je kiest al meteen voor gestoffeerde stoelen. Zorg wel dat je voor deze stoelen hoezen koopt of iets anders doet om ze te beschermen, want het zou zonde zijn als je grote aankoop binnen een jaar al versleten is. Voor de bescherming van je tuinmeubels he ik ook wat tips, maar daarover meer in het tweede deel van deze blog!

Houten meubels

Ben je meer van plan je tuin landelijk of rustiek in te richten, kies dan voor houten meubels. Bijvoorbeeld een houten tuinstoel, zeker in combinatie met een mooie houten eettafel geven je tuin meteen een goede sfeer. Hout gaat lang mee als het goed behandeld wordt, maar let er bij je aankoop wel op dat je stoelen en tafels buiten kunnen blijven staan. Als dit niet het geval is, moet je natuurlijk wel zorgen dat je genoeg opbergruimte binnen beschikbaar hebt. Aangezien dit vaak al een probleem is voor studenten (denk aan kamertjes van 6 m2), kan het dus een stuk makkelijker zijn als je tuinmeubels ook echt het hele jaar buiten in je tuin kunnen staan!

Bescherming & onderhoud

Zoals ik al eerder vermeldde, wil je er natuurlijk wel voor zorgen dat je tuinmeubels langer meegaan dan 1 seizoen. Aangezien je al vaak een behoorlijk bedrag uitgeeft aan de meubels zelf, willen mensen vaak niet ook nog geld besteden aan de bescherming ervan. Maar de bescherming van je meubels hoeft helemaal niet duur te zijn en daarnaast zorg je ervoor dat ze veel langer meegaan, waardoor je er op de lange termijn minder geld aan kwijt bent dan wanneer je om het jaar weer een nieuw tuinset moet kopen.

Hout behandelen

Hout is natuurlijk iets wat heel mooi staat in je tuin, maar wat nou eenmaal snel vergaat. Dit kun je vrij makkelijk voorkomen (of in ieder geval vertragen) door je houten meubels te lakken met een speciaal hout glazuur voor buiten. Dit beschermt je hout tegen vocht en zorgt dat het langer zijn kleur behoudt. Je kunt onbehandeld hout meteen met deze glazuur lakken of een nieuwe laag aanbrengen als je ziet dan de lak aan het afbladderen is.

Tuinhoezen

Nog een tip die ik voor je heb, is om wat geld uit te geven aan hoezen voor je meubels. Tafels blijven vaak mooi zonder hoes, maar zeker gestoffeerde stoelen of kussens die je buiten laat liggen, verkleuren snel. Als je waterdichte hoezen koop waarmee je 1 of meerdere stoelen af kunt dekken, blijven ze veel langer mooi. Online kun je veel aanbieders vinden die verschillende hoezen verkopen. Zo blijft alles langer mooi, heb je er minder onderhoud aan en kan alles gewoon buiten blijven staan!

Wil je tijdens de winter al genieten van jouw tuin of balkon? Trek een jas aan, zet een van deze toffe podcasts op en haal een frisse neus!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Eindhoven Studentenstad

Eindhoven biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Eindhovense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Eindhoven.

Studeren in Eindhoven

Ga jij studeren in Eindhoven? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Eindhoven

Ga je in Eindhoven studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Eindhoven en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Eindhoven

Er zijn een heleboel redenen om in Eindhoven te studeren en wonen tijdens je studententijd! Er zijn veel studiemogelijkheden en er is altijd wat te doen voor studenten.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Eindhoven

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Eindhoven Studentenstad.

Gezondheidszorg in Eindhoven

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Eindhoven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.