Skip to main content

Tips om te leren plannen

Het studentenleven is weer volop begonnen, net als die tentamens die eraan komen. Maar hoe moet je leren plannen? Ik geef je een paar handige tips!

Maak een overzicht

Ten eerste is het belangrijk om maar gewoon meteen je angsten onder ogen te komen en een lange lijst te maken van alle taken die je nog moet doen. Schrijf alles op zowel leertaken als doen-taken. Verdeel deze daarna op in kleinere taken. Zo wordt het een stuk overzichtelijker en kun je ook gemakkelijker dingen wegstrepen. Je lijstje wordt nu misschien wel langer, maar dan komt er tenminste ooit een einde aan.

Pak je agenda erbij

Dit is misschien wel een van de lastigere dingen, maar pak je agenda en plan in wanneer je gaat leren. Wanneer heb je tijd? Het kan een tussenuur zijn of een middag in de bieb. Plan het voor jezelf in en neem het serieus. Zo zal je zien dat je nog genoeg tijd over hebt om andere leuke dingen te doen. Als je wilt kun je zelfs ontspanning of sport inplannen. Voor mij helpt dit in hele drukke periodes. Zo weet ik precies wanneer ik wat moet doen en heb ik niet het gevoel alsof ik als een kip zonder kop rondloop.

Weg met de afleiding

Oké, het is zover. Je gaat beginnen. Zorg er dan voor dat je zo min mogelijk afleidingen hebt. Zit je na vijf minuten al te kletsen met je medestudenten? Ga dan eens alleen in de bieb zitten. Hier heb je een leeg bureau en kun je ook niet gaan zitten niksen. Als iedereen om je heen aan het werk is, dan ga jij ook vanzelf aan het werk. Leg je telefoon tijdelijk weg of op zijn kop. Of helemaal uitzetten is nog beter ;)! Zo kun je niet iedere keer op het scherm kijken als er weer een melding binnenkomt. Geloof me, na een half uur mis je hem niet meer.

Belonen!

Heb je een dagje hard gewerkt? Beloon jezelf dan op iets. Dit kan een lekkere maaltijd zijn, een sportsessie of gewoon een schouderklopje. Zorg ervoor dat je iets hebt om naar uit te kijken. Zo weet je dat je het niet voor niets goed doet. Natuurlijk zijn die voldoendes en studiepunten je ultieme beloning!

Succes met het leren!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Eindhoven Studentenstad

Eindhoven biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Eindhovense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Eindhoven.

Studeren in Eindhoven

Ga jij studeren in Eindhoven? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Eindhoven

Ga je in Eindhoven studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Eindhoven en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Eindhoven

Er zijn een heleboel redenen om in Eindhoven te studeren en wonen tijdens je studententijd! Er zijn veel studiemogelijkheden en er is altijd wat te doen voor studenten.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Eindhoven

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Eindhoven Studentenstad.

Gezondheidszorg in Eindhoven

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Eindhoven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.