Skip to main content

Tips om makkelijker te studeren

Leuker kunnen we het niet maken wel makkelijker! Deze quote kennen we allemaal wel en is dan ook wel van toepassing op het studeren. Want eerlijk is eerlijk…studeren kan soms echt een pain in the ass zijn. Om maar even dieper in te gaan op de quote, geven wij je een aantal tips die je kunnen helpen het studeren leuker en makkelijker te maken.

#1 Planning maken

Dit is misschien het meest voor de hand liggende, maar het maken van een goede planning is the key! Het geeft je overzicht en misschien ook wel een beetje stress wanneer inzicht krijgt in wat er gedaan moet worden. Maar het zal ook heel satisfying zijn wanneer je iets kan afvinken en dichterbij de eindstreep komt.

#2 Comfortabele werkruimte

Maak de ruimte waar je gaat studeren zo comfortabel mogelijk! Het moet een plek zijn waar jij je genoeg kan concentreren en tegelijk kan inspireren. Dit zal voor iedereen anders zijn. Vaak zijn er op de campussen en hogescholen genoeg ruimtes waar je in alle rust kan studeren. Heb je geen motivatie? Lees dan onze blog: Help! Waar is mijn motivatie? voor tips om je motivatie terug te halen. 

#3 Wissel van werk

Werk niet te lang aan één specifiek ding. Door af te wisselen lees/kijk je niet over je eigen fouten heen. Natuurlijk moet je zelf bepalen wat voor jou werkt! Echter: het kan soms beter zijn om niet te lang aan een project te zitten en dit af te wisselen met andere taken. Door later terug te komen op je werk kan je met een open en vernieuwde blik hiernaar kijken en zo ook nog fouten uit je eigen werk halen.

#4 Kantoorbaan

Leuk is anders, maar zie je studie of eigenlijk huiswerk als een kantoorbaan. Probeer de dagen dat je huiswerk hebt gepland zo in te plannen als een echte kantoorbaan. Start bijvoorbeeld 9 uur in de ochtend met werken (& een grote kop koffie) tot 1 uur, las een korte break in en ga weer verder tot 5 of 6 uur. Door je tijden zo in te delen kan je effectief aan de slag en omdat je weet dat je om 6 uur klaar bent en het werk kan neerleggen. 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Eindhoven Studentenstad

Eindhoven biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Eindhovense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Eindhoven.

Studeren in Eindhoven

Ga jij studeren in Eindhoven? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Eindhoven

Ga je in Eindhoven studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Eindhoven en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Eindhoven

Er zijn een heleboel redenen om in Eindhoven te studeren en wonen tijdens je studententijd! Er zijn veel studiemogelijkheden en er is altijd wat te doen voor studenten.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Eindhoven

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Eindhoven Studentenstad.

Gezondheidszorg in Eindhoven

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Eindhoven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.