Skip to main content

Tips om een betere nachtrust te krijgen als student

Een goede nachtrust is belangrijk, zeker wanneer je studeert. Ben je niet goed uitgerust, dan kan dit invloed hebben op je schoolprestaties. Daarnaast heb je ook gewoon meer aan je dag wanneer je lekker fit bent. Je hebt dan meer energie om te sporten of om leuke dingen te doen met vrienden. Alleen hoe krijg je nu een betere nachtrust als student? Wij hebben een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet!


Beter slapen met verduisterende rolgordijnen

Daglicht geeft ons lichaam het signaal dat het tijd is om op te staan. Dit kan ervoor zorgen dat je moeilijk in slaap komt als je vroeg naar bed gaat, of juist wakker wordt terwijl je uit wilt slapen. De meeste mensen slapen het best in een kamer waar geen daglicht naar binnen schijnt. Met verduisterende rolgordijnen van Kwantum kun je jouw slaapkamer op ieder moment van de dag verduisteren. Zo hoef je niet bang te zijn dat je gewekt wordt door het zonlicht of dat je niet in slaap komt vanwege een late zonsondergang.

Houd er rekening mee dat ook kunstmatig licht ervoor kan zorgen dat je minder goed in slaap komt. Om die reden kun je je telefoon ook het best wegleggen voordat je naar bed gaat.


Drink zo min mogelijk alcohol

De meeste studenten houden wel van een feestje. Toch is het verstandig om je niet ieder weekend compleet te laten gaan. Na een avond feesten moet je lichaam enige tijd herstellen. Daardoor kun je je zelfs na acht uur slaap nog behoorlijk uitgeput voelen. Daarnaast vergeten we met een slok op vaak al snel de tijd, wat ten koste gaat van ons dag-en-nachtritme. Bovendien vermindert alcohol de kwaliteit van onze nachtrust. Dat is ook één van de redenen dat je beter geen alcohol kunt drinken om in slaap te vallen.


Probeer niet te piekeren

Het is misschien makkelijker gezegd dan gedaan, maar probeer zo min mogelijk te piekeren als je naar bed gaat. Hoe je je gedachten het best kunt verzetten als je een aantal strenge deadlines nadert? Probeer jezelf rust te geven door zoveel mogelijk op te schrijven. Zo kun je je gedachten een plekje geven en wordt het bovendien makkelijker om een realistische planning te maken of om een goede oplossing te bedenken.


Wat doe je als niets helpt?

Hopelijk slaag je er met behulp van bovenstaande tips in om je nachtrust te verbeteren. Blijf je echter met ernstige slaapproblemen kampen, dan is het verstandig om hier eens met je huisarts over te praten.


 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Eindhoven Studentenstad

Eindhoven biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Eindhovense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Eindhoven.

Studeren in Eindhoven

Ga jij studeren in Eindhoven? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Eindhoven

Ga je in Eindhoven studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Eindhoven en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Eindhoven

Er zijn een heleboel redenen om in Eindhoven te studeren en wonen tijdens je studententijd! Er zijn veel studiemogelijkheden en er is altijd wat te doen voor studenten.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Eindhoven

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Eindhoven Studentenstad.

Gezondheidszorg in Eindhoven

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Eindhoven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.