Skip to main content

Tips om de hoogte van je studieschuld te beperken

Studeren is niet bepaald goedkoop. De kosten van je collegegeld staan vast, maar er zijn genoeg andere dingen waarop je kunt besparen.

Koffie to go

Ben je verslaafd aan koffie? Investeer dan in een eigen koffiezetapparaat, een to go thermobeker en eventueel in koffiesiropen. Regelmatig zijn er aanbiedingen voor koffiezetapparaten bij de Kruidvat, Trekpleister en Vakantieveilingen. Zo kan je een stuk goedkoper genieten van een kop koffie tijdens je vroege collegelessen. Wil je toch koffie tijdens je collegelessen halen? Haal dan koffie bij een zaakje waar je kunt sparen voor kortingen en/of gratis koffie. Dit kan bijvoorbeeld bij de Jumbo en Dunkin' Donuts.

Printen

Ondanks dat we tegenwoordig bijna alles digitaal doen, moet je regelmatig nog iets printen voor je studie. Denk bijvoorbeeld aan opdrachten die je verplicht moet uitprinten voor docenten, maar ook samenvattingen om op papier te lezen. Dan kan je belangrijke onderdelen arceren en weer snel terugvinden. Printen kost veel geld op de hogeschool of universiteit. Vaak betaal je al 5 cent voor 1 pagina zonder kleur. Ook moet je vaak een bepaald bedrag op je collegekaart zetten om te printen, terwijl je dat helemaal niet nodig hebt. Door een eigen printer te kopen kan je behoorlijk wat geld besparen. Papier kan je goedkoop aanschaffen bij de Action. Inkt hoeft ook niet duur te zijn. Je hebt al epson inkt vanaf minder dan 5 euro.

Boodschappen

Door van tevoren alle folders te bekijken kan je veel geld besparen op boodschappen. Nog meer geld kan je besparen door op basis van de aanbiedingen je maaltijden te koken. Let wel goed op. Soms lijkt een aanbieding voordelig, maar bespaar je er (bijna) niets op. Dit kan je zien door de oorspronkelijke prijs te bekijken en je niet meteen te laten verleiden door de aanbiedingen. Doe bij voorkeur ook niet zo vaak je boodschappen. Hoe vaker je in een supermarkt bent hoe groter de kans is dat je meer koopt dan je nodig hebt. Dit is vooral het geval als je met honger boodschappen gaat doen. Doe dit daarom niet! Je kunt ook geld besparen via de app Too Good to Go. Via deze app kan je maaltijdboxen kopen met producten die bijna over datum zijn. Dit kan van alles zijn, zoals brood, zuivel, groente en fruit. Er staan ook aanbieders op die hele maaltijden aanbieden. Dat scheelt je weer een dagje koken.

Wil je nog meer tips over hoe je geld kunt besparen? Lees dan de blog 'Geld besparen doe je zo'. 

 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Eindhoven Studentenstad

Eindhoven biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Eindhovense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Eindhoven.

Studeren in Eindhoven

Ga jij studeren in Eindhoven? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Eindhoven

Ga je in Eindhoven studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Eindhoven en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Eindhoven

Er zijn een heleboel redenen om in Eindhoven te studeren en wonen tijdens je studententijd! Er zijn veel studiemogelijkheden en er is altijd wat te doen voor studenten.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Eindhoven

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Eindhoven Studentenstad.

Gezondheidszorg in Eindhoven

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Eindhoven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.